Češky bojovaly ve štafetě o vítězství, po nešťastném pádu Charvátové se propadly na šesté místo

České biatlonové kvarteto ve složení Jessica Jíslová, Tereza Voborníková, Markéta Davidová a Lucie Charvátová se hlavně díky povedené střelbě držely v boji o nejvyšší příčky, smolný pád Charvátové před poslední střeleckou položkou ale nakonec přisoudil Češkám šesté místo. Na trati v italské Anterselvě vyhrály závod Světového poháru Norky před Ruskami a Francouzkami.

Tento článek je více než rok starý.

Anterselva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká biatlonistka Lucie Charvátová

Česká biatlonistka Lucie Charvátová | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Jako první vyjela do závodu z Češek Jessica Jíslová, která si vedla výborně. Aní jednou neminula terč a druhé Tereze Voborníkové předávala pátá.

Skvělá střelba, horší běh. Krčmář dorazil do cíle v Anterselvě sedmý, vyhrál poprvé Němec Doll

Číst článek

Ani jednadvacetiletá Voborníková se na trati neztratila a na první položce zastřílela čistě. Na druhé položce vestoje sice dvakrát minula, úspěšně ale opravila a Markétě Davidové předávala sedmá.

Největší hvězda českého týmu pak musela sice na první položce dvakrát opravovat, ale zvládla to a posunula se až na páté místo. Na další střelbě odstřílela s dvěma opravami a díky chybujícím soupeřkám se vyhoupla až na druhé místo těsně za první Norky.

Poslední z Češek nastoupila do boje Lucie Charvátová, která se prala s Norkou Tandrevoldovou o první příčku. Na první položce zastřílely obě soupeřky bezchybně a dál se praly o vedoucí pozici.

Pak ale přišla nešťastná chvíle české závodnice. Charvátová nezvládla průjezd zatáčkou, přepadla přes hranu a skončila v hlubokém sněhu. Než se z něj vyhrabala zpět na trať, na Norku ztrácela půl minuty. 

Na poslední položce musela Charvátová dlouho čistit svou zbraň, než se pustila do sestřelování terčů. Nakonec musela dvakrát opravovat a byla šestá. A na šestém místě nakonec dovezla českou štafetu i do cíle.

Vyhrály Norky ve složení Knottenová, Eckhoffová, Lienová a Tandrevoldová, které se posunuly do čela, i když musely na začátku absolvovat jeden trestný okruh. Druhé Rusky ztrácely pětadvacet sekund, třetí byly nakonec těsně Francouzky před Italkami.

Závody SP v biatlonu v Anterselvě (Itálie):
Ženy - štafeta (4x6 km):
1. Norsko (Knottenová, Eckhoffová, Lienová, Tandrevoldová) 1:12:54,1 (1+10), 2. Rusko (Vasnětcovová, Rezcovová, Kazakevičová, Nigmatullinová) -24,6 (3+12), 3. Francie (Chevalierová, Braisazová-Bouchetová, Botetová, Bescondová) -32,6 (0+13), 4. Itálie -32,6 (0+13), 5. USA -50,1 (0+13), 6. ČR (Jislová, Voborníková, Davidová, Charvátová) -59,8 (0+8), 7. Švýcarsko -1:03,7 (1+11), 8. Německo -1:08,2 (0+13), 9. Finsko -1:18,9 (0+10), 10. Polsko -1:36,0 (1+13).

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme