Bude to myslím vyrovnaný zápas, těší se Krejčíková na souboj s oblíbenkyní Azarenkovou

Tenistku Barboru Krejčíkovou čeká boj o postup do čtvrtfinále Australian Open. V Melbourne se v noci na zítřek utká s Běloruskou Victoriou Azarenkovou, proti které si zatím zahrála jen jednou předloni v Ostravě. Právě tehdejší duel s dvojnásobnou grandslamovou šampionkou považovala česká hráčka za jeden z těch nejzásadnějších ve své kariéře. A nejenom kvůli dění na kurtu.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Barbora Krejčíková

Česká tenistka Barbora Krejčíková | Foto: Geoff Burke | Zdroj: Reuters

„Líbí se mi, jak teď ke všemu přistupuje Azarenková. Slyšela jsem i její podcast, který dělá, měla jsem loni čest proti ní hrát, stát proti ní na kurtu. Z toho jsem se hrozně moc naučila. Je to strašně inspirující,“ vyprávěla před časem Radiožurnálu Barbora Krejčíková, když zkoušela pojmenovat, které věci zásadně ovlivnily její ohromný výkonnostní vzestup.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bude to myslím vyrovnaný zápas, těší se Krejčíková na souboj s Azarenkovou

Takže teď rok a čtvrt od zmíněného zápasu v Ostravě bude stát na kurtu proti zmíněné šampionce Azarenkové jako vítězka Roland Garros, a čtvrtá singlistka světového žebříčku.

„Myslím, že vzestup Barbory za poslední rok a půl je neuvěřitelný. V podstatě od loňské covidové pauzy se neustále zlepšuje. Má všechno. Umí hrát agresivně, mixovat údery. Je hodně nebezpečná,“ všimla si vzestupu Barbory Krejčíkové Victoria Azarenková.

Vondroušová padla po obratu Sabalenkové, s Australian Open se loučí po třetím kole

Číst článek

Ta mluvila také o těsném ostravském zápase, který měl podle ní velkou kvalitu. Tu by mohl mít i nedělní duel a kvůli fanouškům by si to přála i česká tenistka.

„Hodně se na to těším. I mimo kurt jsme docela v kontaktu, často se na turnajích bavíme. Je dobré, že se se mnou baví taková super hráčka. Půjdu do zápasu ale s tím, že ji chci porazit, abych měla i vítězství proti ní. Uvidíme. Ona je teď v dobré formě a hraje dobře, ale já jsem taky v dobré formě, takže to bude myslím vyrovnaný zápas. A doufám, že bude i hezké pro diváky,“ řekla Barbora Krejčíková před vzájemným zápasem, ve kterém půjde o postup do čtvrtfinále ženské dvouhry.

Jaroslav Plašil, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme