Hlavní obsah

Cornetová - Halepová 6:4, 3:6, 6:4Další překvapení na Australian Open! Grandslamová šampionka končí, balí i světová dvojka

Aktualizováno

Na tenisovém Australian Open se urodilo další překvapení. Čtrnáctá nasazená hráčka a dvojnásobná grandslamová šampionka Simona Halepová podlehla v osmifinále Francouzce Alizé Cornetové po setech 4:6, 6:3, 4:6. Druhá tenistka světa Aryna Sabalenková vypadla na Australian Open ve čtvrtém kole. Proti Kaie Kanepiové z Estonska odvrátila běloruská hráčka čtyři mečboly, ale nakonec prohrála 7:5, 2:6 a 6:7.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Simona Halepová překvapivě končí na Australian OpenVideo: sntv

 
Článek

32letá Francouzka se dočkala účasti v grandslamovém čtvrtfinále až při své 63. účasti na turnajích velké čtyřky. O postup do semifinále se v Melbourne utká s Američankou Danielle Collinsovou, která vyřadila Elise Mertensovou po třísetové bitvě.

Halepová si viditelně neuměla poradit s nepříjemným vedrem, které na kurtu panovalo. Zdálo, se že zápas ztratí už po dvou sadách, když jí soupeřka po vítězném obratu v prvním dějství prolomila podání i ve druhém setu a ujala se vedení 3:1. Nicméně bojovná Rumunka vyhrála pět gamů v řadě a duel srovnala. V rozhodující sadě Halepovou chytaly křeče a rozjetou Francouzku už nedokázala zastavit.

Sabalenková sice do zápasu s Kanepiovou vstoupila dobře, ale ve druhém setu jí šestatřicetiletá soupeřka nedala šanci. V rozhodující sadě běloruská favoritka odvrátila za stavu 4:5 čtyři brejkboly a vynutila si tie-break. V něm Estonka vedla 5:2, ale Sabalenková dokázala opět srovnat, jenže závěr už opět patřil veteránce, která si zajistila první postup do čtvrtfinále Australian Open.

O premiérové grandslamové semifinále si Kanepiová zahraje se sedmou nasazenou Igou Šwiatekovou z Polska, která porazila 5:7, 6:3 a 6:3 Soranu Cirsteaovou z Rumunska.

Macháčův přemožitel potrápil Medveděva

Druhý tenista světa Daniil Medveděv z Ruska postoupil po výhře 6:2, 7:6, 6:7 a 7:5 nad Američanem Maximem Cressym do čtvrtfinále. Jeho soupeřem tam bude Félix Auger-Aliassime z Kanady.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Daniil Medvedev postoupil do čtvrtfinále Australian OpenVideo: sntv

Loňský finalista Medveděv měl dlouho s nenasazeným Cressym, jenž ve 2. kole vyřadil Tomáše Macháče, problémy a Američan ve čtvrtém setu odvrátil favorizovanému soupeři osm brejkbolů. "Po servisu hned chodil na síť a měl jsem s tím problémy," uvedl Medveděv na webu ATP.

"Hrál opravdu dobře. Když jsem prohrál třetí set a ve čtvrtém nevyužil osm brejkbolů, řekl jsem si: 'Takhle teda ne'," přidal Medveděv. Pětadvacetiletý ruský tenista v Melbourne zatím ztratil jen dva sety.

AUSTRALIAN OPEN (tvrdý povrch, dotace 75 milionů australských dolarů):
Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Medveděv (2-Rus.) - Cressy (USA) 6:2, 7:6 (7:4), 6:7 (4:7), 7:5
Sinner (11-It.) - De Minaur (32-Austr.) 7:6 (7:3), 6:3, 6:4
Auger-Aliassime (9-Kan.) - Čilič (27-Chorv.) 2:6, 7:6 (9:7), 6:2, 7:6 (7:4).
Tsitsipas (4-Řec.) - Fritz (20-USA) 4:6, 6:4, 4:6, 6:3, 6:4
Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Collinsová (27-USA) - Mertensová (19-Belg.) 4:6, 6:4, 6:4
Šwiateková (7-Pol.) - Cirsteaová (Rum.) 5:7, 6:3, 6:3
Cornetová (Fr.) - Halepová (14-Rum.) 6:4, 3:6, 6:4
Sabalenková (2-Běl.) - Kanepiová (Est.) 7:5, 2:6 a 6:7 (7:10)
Výsledky českých tenistů na Australian Open zde

Reklama

Související témata: