Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Radana Dolejše jsem potkávala už od začátku práce v médiích. Věčný dietář s úsměvem na tváři. A neskutečně sečtělý, chytrý a zábavný. Miloval Karla Hašlera a staropražské písničky, ke kterým se snažil přitáhnout i mladou generaci. Ale orientoval se ve všech oblastech muziky. Dvě desetiletí pomalu neexistoval zábavní pořad, který by neměl na svém pruhovaném triku.

Byl milovník života, fórků, taky dobrého jídla a pití. Kvalitního bílého vína. To si ale na rozdíl od humoru čas od času odpíral. „Potkáme se o mých pár kilo lehčí,“ sliboval mi často, když držel všechny možné diety, cvičil, dokonce zkoušel chodit i na bikram jógu.

Poslední roky jsme se kvůli jeho nemoci, trpěl těžkou cukrovkou, kvůli které se snažil s nadváhou bojovat, a nakonec shodil šedesát kilo, vídali málo. Bála jsem se o něj, když byl vloni v zimě několik týdnů v kómatu, ze kterého se jako zázrakem dostal.

Ven už moc nechodil, i kvůli pandemii, zato pořád psal, psal a psal. A pořád se snažil šířit dobrou náladu aspoň skrz sociální sítě. S Radanem musí být i v nebi legrace.

Reklama

Další články

Načítám