Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Případ mrtvé influencerky (†22): Přítelův deník uzavřel vleklou kauzu

Zavražděná influencerka Gabrielle Petito se svým snoubencem Brianem.
Zdroj: Profimedia
+ Další 3 fotografie
Přiznání

To, co si všichni mysleli, se konečně potvrdilo. Americkou influencerku Gabby Petito (†22) skutečně zavraždil její snoubenec Brian Laundrie (†23), který o několik týdnů později spáchal sebevraždu. Zanechal po sobě deník, v němž se podle webu BBC k vraždě přiznal.

Případ brutálně zavražděné influencerky Gabby Petito se uzavírá. Její partner, který o několik týdnů po její smrti spáchal sebevraždu střelou do hlavy, se k jejímu usmrcení přiznal v deníku, který FBI nalezla kousek od jeho těla.

„Vyšetřování neodhalilo kromě Briana Laundrieho žádné další osoby, které by se na tragické smrti Gabby Petito podílely,“ uvedl v pátek zvláštní agent FBI Denver Division Michael Schneide a oznámil konec vyšetřování. K její smrti se Brian přiznal v zápiscích, které byly nalezeny u jeho mrtvého těla, jak zjistila FBI a informovala BBC.

Uškrtil ji a sebe zastřelil

Snoubenci vyrazili na začátku července na společnou cestu po Americe jen v přestavěné dodávce. Cesta trvala několik týdnů a postupem času se u páru začaly objevovat neshody, které vedly k častým hádkám. Jednou dokonce musela zasahovat policie.

Tělo Gabby Petito bylo nalezeno 19. září v západním Wyomingu a pitva prokázala, že byla uškrcena. Brian se mezitím 1. září vrátil do domu svých rodičů na Floridu bez Gabby. To bylo velmi zvláštní, protože Brian nikdy nebyl bez své přítelkyně. Když ho policie kontaktovala, odmítl s nimi spolupracovat. Místo toho si 13. září sbalil batoh a doma uvedl, že míří do nedaleké přírodní rezervace. Od té doby ho nikdo neviděl a policie po něm usilovně pátrala v přírodních rezervacích, parcích i jiných městech.

Tělo Briana bylo nalezeno po šesti týdnech, tedy dne 20. října v parku Myakkahatchee Creek na Floridě. U jeho těla byl nalezen batoh a poznámkový blok. Příčinou úmrtí byla střelná rána do hlavy. Mrtvolu sice částečně sežrali aligátoři a divoká prasata, soudní lékaři přesto dokázali podle zubních záznamů určit, že se jedná o Briana.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy