Hlavní obsah

Kontroverze jako s Djokovičem? Ne! Organizátoři F1 v Austrálii mají jasno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kauza srbského tenisty Novaka Djokoviče a jeho možné (ne)účasti na Australian Open kvůli tomu, že není okovaný proti koronaviru, vzbudila rozruch po celém světě. Organizátoři Velké ceny Austrálie ve formuli 1 se podobných zmatků chtějí vyvarovat, a proto vydali jasné stanovisko: Nemáš očkování – nejedeš!

Foto: www.formula1.com

Lewis Hamilton je naočkován proti koronaviru. Ilustrační foto.

Článek

Žádné výjimky, stejná pravidla pro všechny. Tak se rozhodli pořadatelé Velké ceny Austrálie předejít možným konfrontacím, pokud by závodníkům byly udělování zdravotní výjimky. Po událostech, které se děly kolem udělení výjimky pro start Djokoviče na Australian Open, která mu pak stejně byla odebrána a tenista byl deportován, se ani není čemu divit.

Jezdci formule 1 tak podle britských médií byli předem varováni, že pro start na australské Velké ceně musejí být očkováni, jinak se jí nebudou moci zúčastnit. Závod většinou zahajuje celý program mistrovství světa, nyní je kvůli koronavirovým omezením naplánován až jako třetí v pořadí.

Podle informací britského deníku Daily Mail jsou ale všichni jezdci plně naočkováni, takže by to pro ně nemělo znamenat žádné komplikace. Opatření však platí i pro členy realizačních týmů. „Pravidla pro vstup do země jsou jednoduchá a jsou platná také pro provozování Formule 1," řekl výkonný ředitel závodu Andrew Westacott s tím, že nikdo nebude nikomu udělovat žádné výjimky.

„Platí nulová tolerance. Ať už jste Lewis Hamilton nebo Valentino Rossi v MotoGP. Pokud budete mít pozitivní test, ten víkend nezávodíte," dodal.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace