Eriksen blizoučko návratu do fotbalu. Podpis s Brentfordem brzdí jen zdravotní prohlídka

Zprávy ohledně návratu Christiana Eriksena k fotbalu se kumulují. Během několika desítek hodin by měl podepsat smlouvu s Brentfordem, klubem z anglické Premier League. Vlastně se už jen čeká na to, jak dopadne zdravotní prohlídka, která je v případě dánského záložníka skutečně kardinální záležitostí. Eriksena totiž už více než půl roku drží mimo trávník zástava srdce z loňského Eura.

Podle britského webu Sky Sports jsou obě strany domluvené. Christian Eriksen rád restartuje svoji kariéru v Brentfordu a tento klub zase s radostí ve svých řadách přivítá nadmíru kreativního fotbalistu. Pokud bude vše dotaženo do konce, půjde o druhé anglické angažmá 29letého Dána – dříve hrával za Tottenham Hotspur. Mluví se zatím o půlročním kontraktu.

Aktuálně se dolaďují všechny záležitosti jako třeba pracovní povolení, které Eriksen potřebuje k hraní profi fotbalu na anglických trávnících. Ale hlavně musí úspěšně absolvovat zdravotní prohlídku, což je věc, která budí rozruch. Na loňském Euru ho v úvodním zápase s Finskem postihla zástava srdce, dlouhé minuty napínal celý svět, jestli zvládne vyhrát své nejdůležitější utkání v životě. Eriksen „získal tři body“, z nemocnice pak vzkázal, že je v pořádku.

Důkladná prohlídka srdce

Pro jeho bezpečí mu lékaři voperovali kardioverter-defibrilátor, kvůli tomuto přístroji musel v prosinci ukončit smlouvu v Interu Milán. V Itálii totiž není dovoleno dělat profesionální sport právě s tímto „budíkem“.

Předtím, než bude Eriksen znovu registrován jako hráč Premier League, musí kardiolog přidělený Brentfordu vše posvětit. Anglická fotbalová asociace nebude vypracovávat svoji vlastní zprávu na základě prohlídky, ovšem důkladně prozkoumá to, co zjistil vybraný lékař. Zkrátka žádná strana nechce nic podcenit. A pokud má dánský reprezentant znovu hrát, musí existovat přesvědčení, že nehazarduje.

Eriksen se po kolapsu na Euru vytratil z veřejného dění, později začal trénovat individuálně. V poslední době se připravoval v jižním Švýcarsku nedaleko hranic s Itálií, kde kvůli angažmá v Interu bydlí. Minulý týden se přiblížil Anglii a zatrénoval si se svým bývalým klubem – Ajaxem Amsterdam.

„Neočekává se, že by osobní podmínky byly problémem. A za předpokladu, že vše ohledně zdravotního stavu půjde dobře, byl by to pozoruhodný podpis,“ podotkl novinář Sky Sports Paul Gilmour.

Velmi pravděpodobně tak dojde k Eriksenově comebacku do Premier League, ve které za Spurs nastřílel za sedm let 51 gólů a připsal si 62 asistencí. Brentford si v pozici nováčka vede celkem obstojně, patří mu 14. příčka a na sestupovou zónu má náskok osmi bodů. Pro Eriksena je příhodné, že tým vede jeho krajan Thomas Frank.

Už před pár týdny fotbalista předeslal, že jeho velkým snem je si zahrát na letošním mistrovství světa v Kataru.

Tagy:
Itálie Finsko zástava srdce kolaps Premier League Tottenham Hotspur fotbal sport Inter Milán AFC Ajax Christian Eriksen dánská fotbalová reprezentace Brentford FC zdravotní prohlídka Thomas Frank Mistrovství světa ve fotbale Mistrovství Evropy ve fotbale Tottenham Hotspur FC FC Internazionale Milano