Hlavní obsah
Článek

Mnozí mají herečku Marii Doležalovou (37) stále zafixovanou jako tu naivní a potrhlou puberťačku Sašu z Comebacku. Dnes je dvojnásobnou maminkou, která slaví 35. narozeniny.

S herectvím začala už jako malá dívenka v dramatickém kroužku, kdy se poprvé postavila na pódium. Po základní škole její kroky směřovaly na konzervatoř, kterou zakončila maturitou. Během studií si zahrála v seriálech Dobrá čtvrť, Ordinace v růžové zahradě nebo pohádce Lojzička je číslo, ale do paměti diváků se výrazněji zapsala až s rolí dospívající dívky Išky ve filmu Pusinky, kde se jí nevyhnuly první milostné, a dokonce ani lesbické scény.

Pusinky nakonec uvrhl do stínu český sitcom Comeback, kde si diváci Marii v roli dobrosrdečné naivky Saši zamilovali, stejně jako jejího kolegu Matouše Rumla (38), jenž ztvárnil přitroublého Lexu. Později hrála v seriálu Vyprávěj, ve filmech Definice lásky nebo Sezn@mka, či v pohádce Princezna a písař. Nejvíce divadelních rolí odehrála před mateřskou pauzou na prknech Divadla na Fidlovačce.

Úspěchy slavila také jako bloggerka a spisovatelka. V roce 2014 začala psát blog Kafe a cigárko, díky kterému získala prestižní cenu Magnesia Litera. Úspěšný blog nakonec dostal i knižní podobu a vznikl podle něj i stejnojmenný seriál.

Od herectví i psaní si dala pauzu v roce 2015, kdy se účastnila 7. řady StarDance, kterou nakonec vyhrála po boku tanečníka Marka Zelinky. A vítězství to pro ni bylo rovnou dvojnásobné. Jejich profesní vztah přerostl v lásku a dnes jsou nejen životními partnery, ale i hrdými dvojnásobnými rodiči dcery Alfrédy a syna Rudolfa.

Reklama

Další články

Načítám