Hlavní obsah

Polské seniory bezostyšně okrádají covidoví podvodníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polská policie varuje občany, zejména seniory, před podvody a krádežemi pod smyšlenými legendami. Donedávna to bylo hlavně „na vnuka“, kterému bylo třeba bleskově poslat větší částku peněz, protože se vlastní vinou vyboural a „jen pár tisíc ho zachrání před jistým vězením“.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nyní podvodníci vymysleli novou metodu. Volají seniorům a vydávají se za člena rodiny, který náhle a především velice vážně onemocněl covidem a je ve výjimečně špatném stavu, a proto už téměř nemluví.

Po chvíli se do rozhovoru zapojí falešný lékař, který potvrdí, že situace jejich příbuzného je dramatická, a proto je nutné naléhavě nasadit život zachraňující terapie.

Aby na seniory zaručeně zapůsobil, začne údajně nemocný jakoby ze záhrobí ještě více plakat do telefonu, a tak pár tisícovek, obvykle odložených na nejtěžší chvíli, náhle změní majitele.

Polsko děsí přes deset tisíc obětí koronaviru od Vánoc

Koronavirus

Zanedlouho si pro ně do bytu nebo domu přijede fiktivní lékař, aby fiktivní léčení mohlo neprodleně začít. Po vyplacení peněz je lékař v ochranném obleku, roušce a s krytem tváře z plexiskla okamžitě varuje, aby nikoho nevolali, zejména ne policii, protože zájemců o léky je mnoho a ne každý bude mít takové štěstí jako jejich příbuzný.

Vzhledem k tomu, že se případy množí jako houby po dešti, polská policie v neděli připomněla, že léky, léčba a hospitalizace pacientů s koronavirem byly, jsou a budou bezplatné. A také aby nikomu neznámému za takové ošetření nedali ani zlotý a raději zavolali na linku 112.

Reklama

Výběr článků

Načítám