Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Smrt Gottova scenáristy Radana Dolejše: Slova muže, který našel tělo

Po dlouhé nemoci zemřel Radan Dolejš. Bylo mu 57 let.
Zdroj: herminapress.cz

V neděli zemřel český písničkář, moderátor, scenárista Radan Dolejš (†57). Redakce eXtra.cz nyní hovořila s jeho nejbližším spolupracovníkem, který o něj měl starost a nakonec zburcoval složky integrovaného záchranného systému, které zjistily, že už bohužel není naživu.

Radan Dolejš: Hasiče zalarmoval kolega a kamarád

Hudebník Radan Dolejš, kterého si pro jeho kreativitu a nápady oblíbil a často s ním spolupracoval i zpěvák Karel Gott, trpěl vleklými zdravotními problémy. Měl cukrovku a podle našich informací také částečně amputované chodidlo.

23. ledna se podle informací eXtra.cz nedostavil na schůzku, a tak došlo k tragickému odhalení jeho smrti.

„V neděli odpoledne ho našel kapelník Karel Hoza, oni dva spolu vlastně založili Šlapeto. Nebral mu telefon, tak šel k němu. Něco bylo slyšet zevnitř, ale když se s ním nepodařilo spojit, nakonec to tam otvírali hasiči. Bohužel se ukázalo, že pokus o oživování nebyl již na místě,“ uvedl zdroj eXtra.cz.

Rodina nechce nic zveřejňovat

Informace redakci potvrdil i akordeonista, zpěvák a kapelník Patroly Šlapeto Karel Hoza. „Ano, je to pravda, byl jsem to já, kdo ho našel a volal hasiče. Ale nechci se k tomu víc vyjadřovat,“ uvedl pro eXtra.cz.

„Příčiny úmrtí nevím. Ty ví rodina a ta je nebude chtít zveřejňovat,“ dodal s tím, že momentálně žil Radan Dolejš sám, s manželkou Táňou ale prý byl v kontaktu.

Práce

Diváci si ho pamatují především ze Šlapeta, ale stál i za desítkami scénářů. Připravoval například sedmdesátiny zpěváka Karla Gotta i poctu po jeho úmrtí, slavné novácké Silvestry na přelomu tisíciletí, které trhaly rekordy, Čundrcountryshow, spoustu slavnostních událostí pro Českou televizi (několikrát ceny Anděl, Zlatá hokejka, Kapka naděje atd.), byl i spoluautorem řady knih především o Janu Werichovi a Jiřím Voskovcovi.

Dolejš se narodil 9. dubna 1964 v Děčíně. Vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v oboru čeština, dějepis. Studoval také Lidovou konzervatoř Jaroslava Ježka a později vyučoval jako profesor na Pražské konzervatoři v oboru dějiny jazzu a moderní populární hudby.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy