Hlavní obsah

Stupidní pravidlo. A proč nehraju na centru? rozčiloval se favorit Australian Open

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z největších favoritů letošního Australian Open, ruský tenista Daniil Medveděv, se v osmifinále nečekaně trápil s přemožitelem českého hráče Tomáše Macháče Maximem Cressyem. Během zápasu, který nakonec vyhrál 6:2, 7:6, 6:7 a 7:5, působil hodně nerudně a po něm se opět pustil do ostrých komentářů.

Foto: Hamish Blair, ČTK/AP

Ruský tenista Daniil Medveděv se tentokrát četil během zápasu i po něm.

Článek

V utkání se obořil i na umpirového sudího Renauda Lichtensteina za vymáhaní nově upravené, nyní už jen tříminutové „toaletní pauzy" mimo kurt, kterou je možné prodloužit jen o dvě minuty, pokud hráč požádá a možnost převléknout se.

V panujícím vedru mu to přišlo naprosto nedostatečné. „Jde o to, že tady je 35stupňový hic a když hraju celou dobu na slunci, chci se po dvou setech celý převléknout, protože jsem totálně propocený," cituje jeho rozčilení agentura Reuters.

„Potřebuju si vyměnit šortky, spodní prádlo, ponožky, boty. To celé zabere minimálně čtyři minuty. Po prvním setu se mi navíc chtělo čurat. Takže v tomhle pravidle nevidím žádnou logiku, tím pádem ho můžu nazvat stupidním," zlobil se Rus na změnu, která nastala poté, co délku pauzy někteří hráči zneužívali.

Druhý nasazený hráč turnaje, který je po deportaci nasazené jedničky Novaka Djokoviče, reálně nejvýše postaveným hráčem na turnaji, také naštval fakt, že podruhé za sebou hrál „jen" na druhém největším stadionu na Australian Open, nikoliv na hlavní Rod Laver Areně.

„Dneska mě naštvalo víc věcí. Třeba to, že opravdu nevím, co můžu udělat víc pro to, abych hrál na centrálním kurtu. Vyhrál jsem poslední grandslam (US Open), tady jsem nejvýš nasazený, navíc by pro mě bylo snazší hrát s Maximem v Rod Laver Areně, protože je tam víc místa. Na menším dvorci je to totiž těžší s někým, kdo hraje styl servis-volej," uvedl Medveděv, jehož ve čtvrtfinále čeká Kanaďan Félix Augere-Aliassime.

V rozhovoru pro Eurosport ale Rus neváhal obrátit kritiku i proti sobě. Litoval hlášek, které během zápasu pokřikoval směrem k soupeři.

„To je taková nuda," stěžoval si například. „Je neuvěřitelné, jaké má štěstí. To je šílené, nic takového jsem ještě neviděl," hulákal také.

„Nejsem šťastný z toho, co jsem na kurtu říkal. Ale důležité je, že se mi podařilo postoupit," připustil své pochybení v rozhovoru s komentátorkou Eurosportu Barbarou Schettovou. Také přiznal, že se možná až příliš inspiroval chováním rebela Nicka Kyrgiose, s nímž se utkal ve druhém kole.

Reklama

Související témata: