Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Ministerstvo zdravotnictví končí s očkovací kampaní. Chystá už jen příspěvky na sítě a spolupráci s vnitrem

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se svým předchůdcem ve funkci Adamem Vojtěchem. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek se svým předchůdcem ve funkci Adamem Vojtěchem. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Když byl ještě opozičním poslancem, kritizoval nynější ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) Babišovu vládu za to, že spustila kampaň na podporu očkování pozdě a že necílí na neočkované lidi. Sám už ale žádnou kampaň na podporu očkování nechystá, potvrdil Deníku N mluvčí Ondřej Jakob s tím, že resort pouze nechá doběhnout kampaň bývalého vedení.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) jako opoziční poslanec patřil k nejhlasitějším kritikům ministra zdravotnictví Adama Vojtěch (za ANO), a to i kvůli kampani na očkování. Upozorňoval na to, že resort začal přesvědčovat lidi k očkování příliš pozdě a že by kampaň měla cílit na dosud neočkované.

Bývalé vedení za provedení kampaně kritizoval i těsně před příchodem na ministerský post. „Měla u nás začít už dříve, bylo připraveno vyvracení dezinformační kampaně, ale pak se objevil nový ministr zdravotnictví a na kampaň se rezignovalo. Ministerstvo v tomto směru selhalo,“ řekl pro Radiožurnál 9. prosince loňského roku.

Ministerstvo se přidá k vnitru

Ještě při předávání úřadu o osm dní později Válek podle dvou zdrojů z ministerstva plánoval, že bude pokračovat v očkovací kampani, kterou bývalé vedení nastartovalo. „Říkal, že navážou na tu jejich kampaň, protože nemají lidi na to, aby to někdo dělal,“ popisuje zdroj z ministerstva. Jeho slova potvrzuje také další pracovník. „Současné vedení ministerstva nejprve řeklo, že si kampaň převezme, ale nakonec

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Očkování

Zdravotnictví

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější