Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Splněno! V průměru dávám jeden gól za sezonu, laškuje český hrdina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podceňuje se. V minulé sezoně stihl v dresu Slovanu Liberec v české lize 24 zápasů a vstřelil šest gólů. Pravdou však je, že fotbalový reprezentant Michal Sadílek není povoláním střelec, jeho role na trávníku je většinou jiná. Premiérovou trefou za Twente Enschede tak podle svých slov splnil normu. Vyhlášený bojovník si v analytickém hodnocení vysloužil vysokou známku 7,9, díky níž byl nejlepším českým legionářem víkendu. Porazil i Antonína Baráka z italské Serie A, třetí je Richard Sedláček z juniorky Alkmaaru.

Foto: fctwente.nl

Bojovník Michal Sadílek v dresu Twente Enschede na hřišti Tilburgu.

Článek
Fotogalerie

Kanonýr? Kdepak, především bojovník, však mu v Nizozemsku říkají Vysavač.

Góly ale dávat umí a v Tilburgu se trefil náramně. Michal Sadílek ve 39. minutě převzal v šestnáctce míč od Proppera a z halfvoleje překonal brankáře Wellenreuthera.

Český hrdina svým premiérovým gólem za Twente Enschede zařídil výhru 1:0 v utkání 20. kola nizozemské ligy.

„Normálně dávám průměrně jeden gól za sezonu, takže se to jednou stát muselo. Taky dávám góly na tréninku, takže bylo na čase trefit se jednou taky v zápase," směje se Sadílek v rozhovoru pro klubový web.

„Je skvělé získat venku tři body. Rozhodnout jsme ale mohli mnohem dříve. Do šedesáté minuty jsme měli pět nebo šest šancí," dodává 22letý reprezentant, který v Twente hostuje z PSV Eindhoven.

Jeho krajan a spoluhráč Václav Černý zasáhl do utkání v 83. minutě.

Enschede válí, protáhlo sérii bez ligové porážky na devět zápasů a poskočilo na čtvrté místo tabulky.

Reklama