Hlavní obsah

Českého miliardáře Passera kvůli jízdě přes 417 km/h vyšetřuje německá policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá policie zahájila vyšetřování českého miliardáře Radima Passera, který testoval na německé dálnici A2 u Magdeburgu svůj vůz Bugatti Chiron a docílil rychlosti 417 kilometrů za hodinu. Policie ho podezřívá z nelegálního silničního závodu, napsal server sächsische.de.

Radim Passer testoval svůj sporťák na německé dálnici a dosáhl rychlosti 417 km/h

 
Článek

Policisté o víkendu podrobně prozkoumali video, které Passer zveřejnil na YouTube, a došli k závěru, že podnikatel porušil trestní zákoník. „Podle § 315d trestního zákoníku byly zjištěny znaky nedovoleného automobilového závodu,“ uvedla mluvčí Doreen Güntherová z magdeburské dálniční policie.

Konkrétně se jedná o tuto pasáž zákona: „Kdo se jako řidič motorového vozidla pohybuje nepřiměřenou rychlostí, hrubě, v rozporu se silničním předpisy a bezohledně za účelem dosažení co nejvyšší rychlosti, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, nebo pokutou.“

Zpráva dálniční policie byla nyní předána státnímu zastupitelství k právnímu posouzení.

Passerův průlet Německem v Bugatti zkritizovalo tamní ministerstvo

Evropa

Miliardář Radim Passer ve videu zveřejněném na začátkem ledna předvádí své nové Bugatti Chiron, které testuje na dálnici A2 mezi Berlínem a Magdeburgem. Na dálnici vjíždí osmapadesátiletý podnikatel z odpočívadla přímo do levého pruhu a luxusní vůz, který stojí kolem tří milionů eur (74 milionů korun), zrychluje. Po necelých dvou minutách dosáhl 400 km/h a nakonec zrychlil na 417 km/h. Ve videu zobrazuje nejen tachometr, ale i GPS.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Německá policie zahájila vyšetřování podnikatele Radima Passera. Podezřívá ho z nelegálního silničního závodu.

„Mnoho lidí nás žádalo, abychom sdíleli neupravený kamerový záznam z vozu, tak jsme to udělali. Doufáme, že si jízdu užijete – tentokrát z jiné perspektivy,“ napsal podnikatel k videozáznamu.

Český miliardář Passer testoval své bugatti na německé dálnici, vytáhl to na 417 km/h

AutoMoto

Navzdory tomu, že podnikatel testoval vůz na úseku dálnice, kde není omezena rychlost, německé ministerstvo dopravy to kritizovalo. Resort v čele s Volkerem Wissingem (FDP) se odvolal na předpisy, které řidičům ukládají „pouze jet tak rychle, aby bylo vozidlo neustále pod kontrolou“. Policejní mluvčí počínání Passera, který své vozy na německých dálnicích testoval opakovaně, označila za nezodpovědné.

Reklama

Výběr článků

Načítám