Horoskop: Každé znamení ochraňuje jeden z řeckých bohů. Poznejte i vy toho svého

od Šárka Cvrkalová
3 minuty čtení
recky horoskop
Zdroj: Shutterstock

Už ve starověkém Řecku si dobře uvědomovali, že hvězdy mají velký vliv na to, jak se bude narozený člověk chovat, jaké bude mít vlastnosti a jaký osud je mu předurčen. Ještě důležitější než astrologie byli ale pro Řeky bohové. Každé znamení horoskopu proto podle nich ochraňoval jeden z nich.

Ačkoli se jejich znamení nejspíš nejmenovala tak jako ta naše, jejich oficiální názvy nejsou podle oxfordre.com známé. Na druhou stranu ale existují záznamy, které ukazují, že každé časové období k sobě mělo přiděleno jednoho z bohů, který ho měl ochraňovat. Který je ten váš?

Arés – 21. 3. až 19. 4.

Arés byl bohem války. Statečný, silný, hbitý a rychlý. Lidé, kteří se narodili v tomto znamení, dostali do vínku jeho vlastnosti. V Řecku bývali předurčeni k bojům, nebo k řemeslům, která vyžadovala velkou fyzickou sílu. Díky jejich dovednostem jim nikdy nechybí ani sebevědomí.

Afrodita – 20. 4. až 20. 5.

Afrodita je bohyně lásky a krásy, která lidem narozeným v tomto období nadělila dokonalou postavu i tvář. Kromě toho mají tito lidé také schopnost na první pohled každého okouzlit. Jsou však trochu lehkomyslní, spoléhají se na to, že se vše nějak vyřeší samo, a pokud jim někdo hned nepadne k nohám, nevědí, jak si s ním poradit. Jediné, čemu věří, je totiž jejich vzhled.

Hermes – 21. 5. až 20. 6.

Božský posel Hermes propůjčuje lidem narozeným v jeho znamení hravost a přátelskost. Tito jedinci si s ničím nedělají hlavu, vše berou s nadhledem a humorem, a proto pro ně není složité najít si přátele. Dokážou všem rychle zlepšit náladu a jsou neustále plní pozitivní energie.

Artemis – 21. 6. až 22. 7.

Bohyně lovu nese na svých bedrech zodpovědnost za všechno živé. A to nejen za zvířata, ale také za rostliny. Lidé narození  pod jejími křídly jsou spíše přemýšliví, spravedliví, rádi se ale sami toulají přírodou, která jim dává inspiraci k psaní básní či knih. Jde o kreativní, avšak spíše méně společenské jedince.

Apollón – 23. 7. až 22. 8.

Apollón je nejen bohem slunce, ale také umění. Z tohoto důvodu nadělil svým svěřencům kreativitu a smysl pro vnímání skrytých významů. Lidé narození v tomto znamení jsou přemýšliví, tráví hodně času při čtení knih, mají zdravé sebevědomí, nicméně přes jejich práci jim nezbývá příliš času na socializaci.

Persefona – 23. 8. až 22. 9.

Persefona propůjčila jedincům narozeným v jejím znamení svou citlivost a jemnost. Tito lidé jsou proto nejen elegantní s dobrými mravy, ale také citliví a empatičtí. Velmi snadno se bohužel nechají oklamat, protože jsou také důvěřiví a svět vnímají tak trochu přes růžové brýle.

Themis – 23 .9. až 22. 10.

Themis byla ztělesněním božského řádu, zákona a zvyku. Byla organizovaná a dobře věděla, jaké kroky podniknout, aby dosáhla nejlepších výsledků. Stejně tak to platí i pro zrozence tohoto znamení. Bývají skvělými vedoucími ve firmách a lidmi, kteří dokážou dosáhnout účinnými kroky svého cíle.

Hádés – 23. 10. až 21. 11.

Hádés je bůh podsvětí, který je mnohdy zobrazován jako negativní postava, ve skutečnosti má ale při poslední cestě duší zesnulých velmi důležitou roli. Stejně tak i lidé, kteří se pod jeho znamením narodili, působí na první pohled spíše tajemně a smutně, když je ale blíže poznáte, zjistíte, že klamou vzezřením.

Zeus – 22. 11. až 21. 12.

Nejvyšší bůh Zeus je vládce, sebevědomý, silný a chytrý. Je rád v čele a rád předává ostatním rady, zároveň má ale na svých bedrech šílenou zodpovědnost za každé své rozhodnutí. Proto jsou lidé narození v tomto datu psychicky odolní a jen tak něco je nesloží, stejně tak to platí i u jejich fyzického zdraví.

Kronos – 22. 12. až 19. 1.

Ti, kteří se narodili jako zrozenci tohoto boha, jsou sečtělí, vše dopředu plánují, nemají rádi změny a všechno v jejich životě musí do puntíku sedět. Když mají dostatek času, dokážou se připravit prakticky na cokoli, pokud ale dojde na improvizaci, dostávají se do úzkých a mívají pak záchvaty paniky a deprese.

Uranos – 20.1. až 18.2.

Uranos je bůh, který vládne chaosu. Lidé narození v tomto znamení si s ničím nedělají hlavu. Chtějí cestovat, zažívat dobrodružství, střídat partnery. Nebaví je zůstávat na jednom místě a v životě se usadí obvykle až velmi pozdě. Nejsou sice dobrými partnery do života, ale skvělými přáteli, se kterými vždy zažijete nějaké to dobrodružství.

Poseidón – 19. 2. až 20. 3.

Klidný a přemýšlivý Poseidón předal svým zrozencům schopnost uvažovat logicky, všechno řešit s klidnou hlavou a nedělat unáhlená rozhodnutí. Lidé se rádi na tyto osoby obracejí s prosbou o radu, protože vědí, že nikdo jiný jim neposkytne lepší řešení. U přátel jsou tito jedinci respektovaní a oblíbení.

Zdroj: oxfordre.com, elitedaily.com

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články