Detaily děsivé nehody jachty v Karibiku: Byli na ní Češi, potvrdilo ministerstvo

Jachta se dvěma Čechy na palubě narazila plnou rychlostí do útesu v Karibiku.

Nehodu jachty v Karibiku nepřežil jeden Čech

Malá jachta před týdnem v plné rychlosti narazila do skály v Karibiku. Při nehodě zemřel jeden člověk, druhý utrpěl vážná zranění. České ministerstvo zahraničí na dotaz CNN Prima NEWS potvrdilo, že se jednalo o české občany. Tamější záchranáři vyšetřují, co tragickou nehodu způsobilo. Podle francouzského webu Faxinfo.cz mohla za nehodou stát nepřiměřená rychlost či nepozornost.

K nehodě mělo dojít 18. ledna zhruba šest kilometrů od korálového ostrova, který se nachází v souostroví Malých Antil. Záchranáři a hasiči v podvečer obdrželi hlášení, že motorové plavidlo s dvojčlennou posádkou narazilo v plné rychlosti do útesu, který je místním námořníkům dobře známý svou nebezpečností.

Na místě nehody posléze našli dva členy posádky malé luxusní jachty. Jeden z nich byl na místě prohlášen za mrtvého. Druhou osobu převezli záchranáři s těžkými zraněními na jednotku intenzivní péče v Nemocnici princezny Alexandry v Anguille.

„Ministerstvo zahraničí o této nehodě ví a také se jí zabývá. Podle našich informací byli na lodi dva čeští občané,“ potvrdila mluvčí resortu zahraničí Lenka Do s tím, že jedna z osob nehodu nepřežila a druhá vyvázla se zraněními.

„Jsme ve spojení s rodinami dotčených osob a asistenci jim poskytujeme prostřednictvím honorárního konzulu,“ dodala. Identitu účastníků nehody ani zdravotní stav zraněného ministerstvo prozradit nechtělo. Podle informací CNN Prima NEWS byla zraněná osoba do nemocnice převážena v kómatu. Po nárazu utrpěla poranění hlavy a několik zlomenin.

Web Extra.cz uveřejnil zprávu, že nehodu nepřežil podnikatel Miroslav Bučkovský. Redakci měl tuto informaci potvrdit miliardář Richard Chlad, který se s obětí znal osobně. Těžce zraněnou osobou pak měl být Michal Průša. Záchranáři zatím neznají přesnou příčinu nehody, vše je stále v rané fázi vyšetřování.

Podle francouzského webu Faxinfo.fr mohla za nehodou stát nepřiměřená rychlost či nepozornost člověka, který loď ovládal.

Tagy: