Marek Ztracený řekl, jak to bylo s jeho textem o znásilnění. Tento průšvih mu dodnes fanoušci neodpustili

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
marek ztraceny
Zdroj: Profimedia

Po loňském vítězství Marka Ztraceného v českém Slavíkovi se na zpěváka nahrnula spousta gratulací, někteří lidé ale zároveň začali mít s umělcem problémy. Mimo jiné se na něho strhla kritika kvůli vulgární a kontroverzní písničce, kterou kdysi dávno složil.

Zpěvák se kvůli textu o znásilnění, který sepsal prý jako mladý a nezkušený, omluvil a stáhl ho ze všech platforem. Po nějaké době se k celé situaci vyjádřil ještě jednou v Show Jana Krause, kde přiznal veškeré podrobnosti ohledně toho, jak ho celá situace mrzí, ale zároveň i štve.

I potom, co píseň stáhl, dostával od fanoušků nenávistné zprávy a lidé si stěžovali, jak mohl někdo jako on něco podobného vypustit do světa. Ztracený se zkoušel bránit, omlouvat i obhajovat. V pořadu pak prohlásil, že vlastně o nic nešlo, lidé to jenom špatně pochopili.

Nebylo to myšleno špatně

„Uznávám, že ten text na papíře nevypadá bůhvíjak, ale ta písnička tak vůbec nebyla myšlena, a navíc mi na ní ani nijak nezáleželo, a tak jsem ji stáhnul,“ řekl Marek Ztracený. Dodal, že se snažil s kritiky vést konverzaci, jeho názor ale moc lidí nezajímal.

„Ne, že bych se z toho nepoučil, ale řekl jsem si, že nad tím nemůžu přemýšlet, když budu skládat písničky, protože jsem si jistý, že by se našlo třeba dalších pět, které by mohly být nepřijatelné. Čímž nechci nikoho k ničemu nabádat,“ dodal u Krause.

Marek se přiznal, že po svém vítězství čekal spíše gratulace. Když ale ráno otevřel instagram, dozvěděl se, že je vlastně zlý člověk, který dělá špatné věci. Lidé ho častovali nadávkami a kritizovali. A to samozřejmě podle jeho slov zabolí, když se taková věc vynoří právě po jeho vítězství v soutěži.

Pocítil jsem podporu v soukromí

Veřejně se Marka Ztraceného nikdo nezastal. Fanoušci mu sice sem tam poslali nějakou gratulaci, nikdo se ale nepostavil ohledně tématu problému s textem písně na jeho stranu. V soukromí ale naštěstí Marek pociťoval podporu. Prý ho rodina a přátelé pochopili.

Těm prý došlo, že byl tehdy Ztracený někým jiným a s jistotou vědí, že nic jako rape culture dnes nepodporuje, vlastně ani tehdy nepodporoval. „Trochu mi to toho Slavíka zkazilo… Na druhou stranu, ten text jsem složil sám a upřímně, dneska už bych ho asi takhle nesložil,“ uzavřel Ztracený.

Dnes se snaží Ztracený věnovat další tvorbě, dává si ale dobrý pozor, o čem ve svých textech píše. Rozhodně se prý do budoucna pokusí o to, aby se již nikoho nedotkl. Uznal svou chybu a je mu jenom líto, že někteří lidé nedokáží pochopit, že i on sám svých činů lituje.

Zdroj: Show Jana Krause

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články