Hlavní obsah

Kontinentální hokejová liga se během olympiády hrát nebude

Kontinentální hokejová liga se během nadcházejících olympijských her hrát nebude. Oznámilo to dnes vedení soutěže, která po zrušení účasti hráčů NHL bude mít v Pekingu velké množství zástupců. Původně chtělo v pauze dohnat skluz zaviněný šířením koronaviru.

Ilustrační foto.

Článek

"KHL udělala mezi kluby průzkum, zda jsou připraveny hrát během pauzy v průběhu olympijských her v Pekingu. Proti hlasovalo 16 z 24 klubů," uvedlo vedení Kontinentální ligy. O tom, jak se soutěž dohraje, se teprve rozhodne. Zástupci KHL to oznámí 10. února.

Soutěž byla neplánovaně přerušena v polovině ledna kvůli šíření koronaviru. Řada týmů se ocitla v karanténě a musely odkládat své zápasy. Prezident KHL Alexej Morozov předpokládal, že se některá utkání dohrají v olympijské pauze, ale nakonec se tak nestane.

Kluby mají odehráno 45 až 50 zápasů základní části, v níž by měl každý z nich absolvovat 56 utkání. Konec dlouhodobé fáze byl naplánován na 1. března. Olympijské hry se konají od 4. do 20. února. NHL účast svých hráčů v Pekingu odřekla právě proto, že se vinou koronaviru dostala do velkého skluzu.

Reklama