Hlavní obsah

Sever fotbalovému jaru nepřeje. Pohárový duel v Jablonci je odložen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Víkendový ligový zápas s Olomoucí (1:0) ještě na Střelnici odehráli. Středeční čtvrtfinále domácího fotbalového poháru MOL Cupu mezi Jabloncem a Mladou Boleslaví ovšem bylo kvůli množství sněhu na severu Čech o týden odloženo.

Foto: fkjablonec.cz

První pokus o sehrání pohárového duelu v Jablonci zapadal sněhem...

Článek

Trochu zázrak, že zvládli odehrát jarní ligovou premiéru. Přestože se počasí v sobotu mírně umoudřilo, v průběhu zápasu se Sigmou se stav hrací plochy zhoršoval. Není divu, za poslední týden před startem ligy na Střelnici vydatně sněžilo a následně dva dny pršelo. To samé se opakovalo v noci ze soboty na neděli, kdy v Jablonci napadlo velké množství nového sněhu a během nedělního odpoledne silně pršelo.

„Z důvodu velmi nepříznivého počasí nebylo možné dát hrací plochu dohromady po sobotním zápase. Naši trávníkáři nemohou na zasněžený a promáčený trávník najet technikou, aby hřiště dali do stavu odpovídajícího profesionálnímu fotbalu. Samotné vyhřívání hrací plochy je v provozu několik týdnů, ale není všemocné. Velké množství vody z deště a tajícího sněhu zůstává v podloží trávníku. S ohledem na zdraví hráčů bylo nutné zápas odložit na příští týden," vysvětluje na klubovém webu tiskový mluvčí Martin Bergman.

Utkání je odloženo na příští středu. V případě, že si fanoušci již zakoupili vstupenky, zůstanou v platnosti také na nový termín.

„Musíme doufat, že se počasí umoudří. Před několika lety se změnila termínová listina soutěží s ohledem na evropské poháry a reprezentaci a hrát fotbal v lednu nebo únoru na jednom z nejvýše položených prvoligových stadionů ve střední Evropě je složité. Spad sněhu a deště se v Jablonci v tomto období za poslední roky příliš nezlepšil, spíš naopak," poukazuje klubový mluvčí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.