Hlavní obsah

Hradec vyhrál v Třinci! Sparta porazila Boleslav, Kladno rozdrtilo Vary

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šlágrem hokejové extraligy bylo v pátek utkání vedoucího Třince s druhým Hradcem Králové. Východočeši využili možnost stáhnout manko v boji o Prezidentský pohár na dva body, když a ledě úřadujících mistrů zvítězili 2:0. Sparta vyhrála v Mladé Boleslavi 4:1. Kladno porazilo na domácím ledě 5:0 Karlovy Vary. Budějovice po velkém obratu zvítězily v Litvínově 4:3. Výsledky všech utkání naleznete níže.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Radek Pilař z Hradce Králové a Petr Vrána z Třince.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v 51. kole extraligy na ledě Třince v souboji dvou nejlepších týmů 2:0 a snížili ztrátu v tabulce na rozdíl dvou bodů. Oba góly vstřelil Ahti Oksanen, vítězný dal v 56. minutě. Brankář Filip Novotný udržel druhé čisté konto za sebou.

Sparta zvítězila v 51. kole extraligy v Mladé Boleslavi 4:1. Gólem a nahrávkou se na jejich triumfu podílel útočník Filip Chlapík a 27 zákroky brankář Matěj Machovský. Pražané naplno bodovali ve čtvrtém z posledních pěti zápasů a upevnili si osmé místo. Naopak Bruslařský klub prohrál popáté v řadě a zůstal devátý.

Hokejisté Českých Budějovic v dohrávce 41. kola extraligy po velkém obratu zvítězili v Litvínově 4:3. Motor ještě v 35. minutě prohrával 1:3, ale poté třemi góly otočil stav. Dvěma brankami včetně vítězné trefy se blýskl kanadský obránce Stuart Percy. Jihočeši zdolali Vervu v lize poprvé po sérii čtyř porážek, připsali si šesté vítězství po sobě a upevnili si páté místo v tabulce. Litvínov naopak prohrál posedmé z posledních osmi duelů a zůstal třináctý.

Hokejisté Kladna porazili v utkání 51. kola extraligy Karlovy Vary 5:0. Předposlední Rytíři vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a snížili manko na třináctý Litvínov na čtyři body, na Energii mají šestibodové manko. Za plným ziskem vykročili Středočeši už během první třetiny, kterou vyhráli 2:0. Gól a nahrávku si připsali Ladislav Zikmund a Tomáš Plekanec, dvě asistence zaznamenal další útočník Antonín Melka. Brankář Landon Bow udržel potřetí v sezoně čisté konto.

Hokejisté Plzně porazili Zlín 4:0 a připsali si čtvrtou tříbodovou výhru v řadě. Po bezbrankové úvodní třetině domácí o výhře rozhodli čtyřmi brankami v prostřední dvacetiminutovce, kdy skórovali třikrát během početní výhody. Čistým hattrickem během 8 minut a 4 vteřin se blýskl Michal Bulíř, druhou nulu v řadě vychytal Dominik Pavlát. Bezgóloví hosté ztrácejí na čtrnácté Kladno 14 bodů a opět se tak přiblížili sestupu z nejvyšší soutěže.

Pardubice zdolaly v dohrávce 49. kola extraligy Brno 4:0 a po pěti zápasech vybojovaly tříbodové vítězství. Hráči Komety se do hry vrátili po deseti dnech, ale na východě Čech ani jednou neskórovali. Dynamo k výhře nasměrovaly dvě branky v závěru druhé třetiny. Dvakrát se střelecky prosadil Robert Kousal, potřetí v sezoně udržel čisté konto Dominik Frodl.

Hokejisté Vítkovic vyhráli v 51. kole extraligy díky vydařené třetí třetině v Olomouci 4:1 a zabrali po dvou porážkách. Ve vzájemných duelech uspěli potřetí za sebou. Hanáci naopak prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů.

51. kolo hokejové extraligy:
Třinec - Hradec Králové 0:2
Branky: 56. a 60. Oksanen
Mladá Boleslav - Sparta Praha 1:4
Branky:  60. Ševc - 11. Chlapík, 18. Horák, 22. Dvořák, 28. Moravčík
Kladno - Karlovy Vary 5:0
Branky: 02. Pytlík, 08. Zikmund, 37. Beran, 55. Plekanec, 58. Kubík
Olomouc - Vítkovice 1:4
Branky: 13. Kolouc - 20. a 49. Guman, 43. Illéš, 58. Hruška
43. kolo hokejové extraligy:
Plzeň - Zlín 4:0
Branky: 27. Mertl, 29. a 32. a 38. Bulíř
41. kolo hokejové extraligy:
Litvínov - České Budějovice 3:4
Branky: 09. Zygmunt, 30. Zdráhal, 35. Strejček - 24. a 48. Percy, 36. Pech, 42. Bidulis,
49. kolo hokejové extraligy:
Pardubice - Brno 4:0
Branky: 38. Říčka, 39. a 44. Kousal, 59. Zdráhal

Reklama