Hlavní obsah

Lídr z Třince doma nečekaně klopýtl s Boleslaví, Kometa nadělovala a tlačí se na Litvínov

Praha
Aktualizováno

Dlouhé čekání skončilo! Hokejisté Mladé Boleslavi se postarali o největší překvapení 46. kola Tipsport extraligy, když dokázali otočit vývoj utkání v Třinci a lídra soutěže nakonec porazili 5:2. Zdolat Oceláře se jim přitom naposledy před tím povedlo v listopadu 2009. Rozjetá brněnská Kometa deklasovala na svém ledě Pardubice 7:1 a na druhý Litvínov, který nechal všechny body na ledě mistrovského Zlína (2:4), už finalista minulého ročníku soutěže ztrácí jediný bod. V dalších zápasech zvítězil Liberec 4:2 nad Vítkovicemi, Hradec Králové zdolal Plzeň 2:1, pražská Sparta veze výhru 6:2 z ledu Olomouce a poslední Slavia podlehla hokejistům Karlových Varů 1:2.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Tomáš Linhart (vlevo) z Třince stíhá Richarda Jarůška z Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Třinec extralize kraluje, navíc doma zvítězil desetkrát v řadě. Ani tentokrát v úvodu nic nenasvědčovalo překvapení: po gólech Hrni a Žejdla slezský tým rychle vedl. Středočeši ale bojují o účast v play off, z posledních osmi duelů neuspěli jen jednou. Musil a Jarůšek se postarali o vyrovnání a definitivně rozhodly slepené trefy Bárty s Pacovským, které ve druhé třetině dělila necelá minuta.

Litvínov potvrdil, že se mu ve Zlíně dlouhodobě nedaří, na stadiónu Luďka Čajky prohrál už podesáté za sebou. Výhru domácích pečetil střelou do prázdné branky Čajánek. Mistr, který se v úvodu sezóny soužil na posledním místě tabulky, chytá formu v pravý čas. Berani vytěžili z posledních šesti utkání plný počet bodů a už atakují šestou pozici zajišťující přímý postup do čtvrtfinále play off.

Tu zatím drží s náskokem dvou bodů Pardubice, které však tentokrát z Brna odjíždějí s debaklem. Kometa i zásluhou dvou tref kanonýra Petra Tona deklasovala soupeře 7:1 a připsala čtvrtý triumf bez ztráty bodu za sebou. Čestný úspěch hostí zaznamenal Petr Sýkora a 26. trefou v sezóně si upevnil vedoucí postavení mezi extraligovými kanonýry. Hradec Králové otočil nepříznivě se vyvíjející duel s Plzní a Západočechy porazil v tomto ročníku i počtvrté. Ve třech případech skončil zápas výsledkem 2:1.

Kumstátovi chybí krůček do Klubu střelců

Už deset proher za sebou, během nichž získala jediný bod, má na svém kontě Olomouc. V pátek Hanáci nestačili na favorizovanou Spartu, podlehli 2:6 a propadli se na předposlední příčku. Jedním gólem se na úspěchu holešovického celku podílel i útočník Petr Kumstát, jemuž tak chybí už jen jediný zásah k vstupu do Klubu hokejových střelců za 250 branek v domácí nejvyšší soutěži a v reprezentaci.

Liberec si připsal velice důležitou výhru 4:2 nad Vítkovicemi, po níž na jedenáctém místě ztrácí v souboji o poslední pozici pro předkolo vyřazovací části na svého dnešního soupeře pět bodů. V utkání do pátku dvou nejhorších celků v pražské O2 areně se nakonec radovali hokejisté Karlových Varů. Vítězný gól vstřelil pouhých sedm vteřin před vypršením normální hrací doby Vachovec a zajistil Energii teprve druhou výhru ve venkovním prostředí v letošním ročníku i posun na dvanácté místo.

Hokejová Tipsport extraliga, 46. kolo:
Třinec - Mladá Boleslav 2:5
Branky: 8. Hrňa, 11. Žejdl - 19. Musil, 22. Jarůšek (trest. střílení), 25. Bárta, 26. Pacovský, 59. Klimenta
Zlín - Litvínov 4:2
Branky: 35. a 47. Holík, 4. Řezníček, 60. Čajánek - 24. Jánský, 54. Hübl
Liberec - Vítkovice 4:2
Branky: 18. a 23. Jelínek, 53. Valský, 59. Filippi - 46. Szturc, 48. M. Hlinka
Olomouc - Sparta 2:6
Branky: 23. Buc, 38. J. Knotek - 10. Klimek, 18. Kumstát, 20. Pech, 37. Buchtele, 47. Sabolič, 49. J. Hlinka
Hradec Králové - Plzeň 2:1
Branky: 29. Dej, 34. Valcourt - 10. Kratěna
Brno - Pardubice 7:1
Branky: 19. a 41. Ton, 4. Vondráček, 20. Kempný, 23. Káňa, 24. P. Mrázek, 31. Dočekal - 41. P. Sýkora
Slavia - Karlovy Vary 1:2
Branky: 9. Vlasák - 39. Duda, 60. Vachovec

Reklama

Související témata: