Spojte se s námi


Zimní sporty

Ledecká se chystá na další závod o medaile. Kolikátá vyrazí do sjezdu?

Ester Ledecká na olympiádě ještě neskončila. Po zlatém závodě na snowboardu a obhajobě v super-G bude na rozdíl od her v Pchjongčchnagu startovat také ve sjezdu.

Publikováno

dne

Ester Ledecká na olympiádě ještě neskončila. Po zlatém závodě na snowboardu a obhajobě v super-G bude na rozdíl od her v Pchjongčchnagu startovat také ve sjezdu.

V tréninkových jízdách skončila nejprve na jedenáctém místě a den před závodem sedmá. Ve výsledkové listině svítil u české reprezentantky dlouho nápis „potenciální diskvalifikace,“ protože Ledecká minula jednu z branek. Takové chyby se ale v trénincích odpouští.

Na trať na sjezdovku Rock ve středisku Jen-čching se vydá Ledecká s číslem 5. Na toto číslo má česká hvězda dobré vzpomínky, minulý rok v závodě Světového poháru se stejným startovním číslem vybojovala druhou příčku.

Ve sjezdu se na olympijských hrách Ledecká představí poprvé v kariéře. Na poslední olympiádě v Pchjongčchnagu totiž nabitý program nedovolil Ester startovat v této disciplíně. Mrzet jí to ale nemuselo, získala totiž zlato na snowboardu i v super-G.

Ve sjezdu se české závodnici celkově velmi daří a patří do sjezdařské špičky. V roce 2019 dokonce ovládla závod ve Světovém poháru v Kanadě. Celkem stála třikrát na stupních vítězů. Naposledy pak byla v bronzová před třemi týdny v italské Crotině d´Ampezzo.

Největší favoritkou zůstává i přes zdravotní problémy Italka Soffia Goggiaová, která bude startovat s číslem 13. Kromě Ledecké budou v závodě startovat i Češky Tereza Nová s číslem 33 a Barbora Nováková s číslem 35. Závod o cenné kovy startuje ve 4 hodiny ráno.

Zdroje: ČTK, iDNES

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.