Spojte se s námi


Hokej

Klobouk dolů! Slovensko si postupem do semifinále získalo českou veřejnost. Jak vychází ze srovnání s naší reprezentací?

To, co se nepodařilo reprezentaci České republiky, se naopak podařilo výběru Slovenska. Naši východní sousedé se podívají do semifinále olympijského hokejového turnaje a porvou se o medaile. Před turnajem to však čekal málokdo. Jak reaguje veřejnost?

Publikováno

dne

To, co se nepodařilo reprezentaci České republiky, se naopak podařilo výběru Slovenska. Naši východní sousedé se podívají do semifinále olympijského hokejového turnaje a porvou se o medaile. Před turnajem to však čekal málokdo. Jak reaguje veřejnost?

Všichni dlouhodobě tvrdí, že český hokej zažívá úpadek. Leckdo se však utěšoval tím, že Slovensko na tom není nijak lépe. Nicméně na tomto olympijském turnaji to vypadá jinak. Zatímco Česká republika neprošla ani do čtvrtfinále, Slovensko bude bojovat o medaile.

Už před turnajem přitom docházelo ke srovnávání obou výběrů. Bylo zřejmé, že Slováci jsou odvážnější, vzali mnohem větší výběr, do nějž se nebáli zapojit i několik juniorů, což se vyplatilo. Teprve 17letý Juraj Slafkovský je s pěti góly nejlepším střelcem na turnaji.

Slovenský tým má zajímavý potenciál, zatímco Filip Pešán sázel zejména na zkušenost. Bohužel se jeho volba nevyplatila.

Na sociálních sítích se po výhře Slovenska nad USA probíralo kromě mladých hráčů také to, že se kouč Craig Ramsey nebál vsadit na hráče z české extraligy. Žádná reprezentace neměla v nominaci více extraligových hokejistů než slovenská.

Právě kouč Ramsey se dočkává veliké pochvaly. „Když máš trenéra, vezmeš mladé kluky, co chtějí něco dokázat, tak ono to přece jen jde,“ stojí v jednom z oblíbených komentářů.

Jaký to kontrast v porovnání s nepopularitou Filipa Pešána. Nicméně podle některých názorů nemá Slovensko lepší hokejisty. Rozdíl byl prý v jiné věci.

„Slováci nemají lepší hráče, ale poslední dva zápasy na nich byla vidět lehkost. Taková, která mi u našeho tymu pod Pešánem chybí,“ má jasno jeden z fanoušků.

Zajímavou pasáž rozhovoru s Jurajem Slafkovským pak stihla novinářka Darina Vymětalíková.

Jak již bylo výše zmíněno, Slafkovský je nejlepším střelcem turnaje a řadí se mezi nejproduktivnější hráče. Od našich hokejových fanoušků se těší mnoha komplimentům. V průběhu turnaje se již dočkal také srovnávání s naším Jaromírem Jágrem.

Někteří jedinci hodnotí současný postup Slovenska do semifinále jako „malé Nagano“. Dokáží naši sousedé dokráčet pro medaili?

Zdroj: Twitter, ZOH 2022

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.