Spojte se s námi


Hokej

Národní tým je v Praze, Pešán připustil možný konec. Co druhá funkce? 

Jsou dva dny po největším výbuchu české hokejové reprezentace na olympijském turnaji v Pekingu, když před jedenáctou večer přistává letadlo s neúspěšnými hokejisty na letišti Václava Havla v Praze. Novináři pochopitelně míří za mužem číslo jedna. 

Publikováno

dne

Jsou dva dny po největším výbuchu české hokejové reprezentace na olympijském turnaji v Pekingu, když před jedenáctou večer přistává letadlo s neúspěšnými hokejisty na letišti Václava Havla v Praze. Novináři pochopitelně míří za mužem číslo jedna. 

Fanoušci si žádají hlavu Filipa Pešána. Ještě nevstřebali čeští hokejisté pořádně zklamání, už se spekuluje o jeho nástupci: „Nečtu média, nemám sociální sítě a dělám dobře, si myslím. Nevím, jestli se ta vina svaluje na mě,” řekl Pešán po příletu iSportu.

Nejspíš ano, nejsem hluchý a slepý, něco se ke mně donese,” dodal na ožehavé téma. Sám však rezignaci v tuto chvíli složit nechce: „Nechtěl bych utíkat. I já sám si ale musím ty věci probrat, i doma. Je to extrémně náročné,” řekl k případnému odstoupení.

Zároveň chce znát názor prezidenta svazu Tomáše Krále, stejně jako pohled generálního manažera Petra Nedvěda. To mu údajně pomůže dospět ke konečnému rozhodnutí.

Následně však svůj konec u národního týmu přece jen připustil: „Jestli to pomůže věci a náš názor bude jednotný v tom, že bych měl skončit, tak skončím.“

Do Prahy by se po návratu domů měl vydat během několika dní, to budou jeho kroky směřovat přímo do kanceláře Tomáše Krále.

DVĚ FUNKCE JSOU MOC

Velkým tématem je taky spojení dvou funkcí Filipa Pešána. Kromě šéfa reprezentační střídačky je taky šéftrenér celého Českého hokeje.

Komicky působí už jen fakt, že pokud by ho odvolal například Petr Nedvěd, pořád stojí v podstatě Pešán nad ním. On sám se může pak podílet na výběru nového kouče.

„Určitě se sním (s Králem) budu o tom bavit. Myslím si, že do budoucna je to rozhodně práce pro dva lidi, ne pro jednoho člověka. Je to opravdu náročné,” řekl na téma dvou funkcí. Jestli by však zůstal pouze u jedné, druhé nebo žádné funkce, v tuto chvíli odpovědět nedokázal. 

Mezitím s Česku sílí debata o jeho náhradě na post trenéra. Mezi fanoušky a odborníky se nejčastěji skloňuje jméno Václava Varadi, který však bude nejspíš koučovat Oceláře ještě dlouho v jarním Play-off.

Z českých vod vypadá zajímavě Miloslav Hořava. S touto spekulací přispěchal Deník Sport, ačkoliv nesměl tohle téma více rozvíjet. Ve hře je však i zahraniční volba. Jeden z vážných kandidátů je Fin Kari Jalonen, který v minulosti vedl jak finskou reprezentaci, tak i českého zástupce v KHL Lev Praha.

Zdroj: iSport 

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.