Spojte se s námi


Hokej

To byl duel! Semifinálovou bitvu mezi Ruskem a Švédskem rozhodly až nájezdy

První semifinálový zápas rozhodnul o tom, že do finále postoupí Finsko, a že Slovensko si zahraje pouze o bronzové medaile. Druhé semifinále proti sobě postavilo Rusko a Švédsko. V tomto zápase jsme si ale na vítěze museli počkat až do nájezdů.

Publikováno

dne

První semifinálový zápas rozhodnul o tom, že do finále postoupí Finsko, a že Slovensko si zahraje pouze o bronzové medaile. Druhé semifinále proti sobě postavilo Rusko a Švédsko. V tomto zápase jsme si ale na vítěze museli počkat až do nájezdů.

Jednalo se o velmi vyrovnaný zápas. Důkazem toho může být první třetina, která skončila bezgólově. Útočilo se na obě strany a celkem aktivně se činili útočníci. Rusko vystřelilo za první část zápasu jedenáctkrát, Švédové zvládli ještě o jednu střelu více.

Celou první třetinu jsme ale na branku čekali marně. Avšak druhá třetina ji přinesla téměř okamžitě. Patnáct sekund po vhazování, které odstartovalo druhou část zápasu, se prosadili Rusové. Prosadil se Anton Slepyšev, kterému asistovali Karnauchov a Jakovlev.

Prostřední část utkání byla nicméně opět velmi vyrovnaná, oba týmy byly aktivní. Větší štěstí však mělo Rusko, přičemž po odehraných 40 minutách ukazatel skóre hlásil stav 1:0.

Sveřepý boj pokračoval i periodě číslo 3, ve které jsme se ostatně dočkali také pouze jediného gólového příspěvku. Tentokrát se ovšem radovali Švédové, úspěšný střelecký pokus si připsal Anton Lander a srovnal stav utkání na 1:1.

Oba týmy se ale především soustředily na to, aby neudělaly chybu. Střílelo se aktivně na obou stranách, ale k žádné výrazné gólové příležitosti se neschylovalo – skóre po vypršení základní hrací doby tak zůstalo nerozhodné.

O výsledku každopádně nerozhodl ani prodloužení, a tak o druhém finalistovi musely rozhodnout až samostatné nájezdy.

Úvodní tři nájezdy však nedokázal ani jeden ze střelců proměnit, až při čtvrtém pokusu se konečně trefil Wallmark, nejlepší střelec turnaje, jenž poslal Švédy do vedení. Následně však srovnal Gusev, vzápětí ovšem vrátil Švédsku vedení Nordström.

V páté sérii se posléze prosadil Jakovlev a srovnal na 2:2. O osudu utkání nakonec rozhodla až osmá série, konkrétně dvacetiletý Arsenij Gricjuk.

V sobotu nás čeká souboj o bronzové medaile, kde Švédové narazí na Slovensko. Rusové si v nedělním finále zahrají o zlaté medaile proti Finsku.

Zdroj: ZOH 2022

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.