Spojte se s námi


Hokej

Slovenská pohádka se uskutečnila! Švédové schytali v souboji o bronz debakl

Olympijský hokejový turnaj proti sobě do souboje o bronzové medaile přivedl reprezentaci Slovenska a Švédska. Švédové byli v boji o bronz favoritem, ale Slovensko si pro favorita připravilo nečekaný průběh zápasu. Slovenská pohádka skončila nakonec šťastně a bronzově!

Publikováno

dne

Olympijský hokejový turnaj proti sobě do souboje o bronzové medaile přivedl reprezentaci Slovenska a Švédska. Švédové byli v boji o bronz favoritem, ale Slovensko si pro favorita připravilo nečekaný průběh zápasu. Slovenská pohádka skončila nakonec šťastně a bronzově!

Slovensko hrálo své semifinále s Finskem, se kterým prohrálo 0:2. Švédové sváděli těsnou semifinálovou bitvu s Ruskem, se kterým padli až po nájezdech 2:3. Švédové sahali po olympijském finále, když po čtvrté sérii nájezdů nad Ruskem vedli, přesto však prohráli.

Favoritem zápasu bylo Švédsko, ale překvapivě jako lepší tým do duelu vstoupilo Slovensko. V první třetině bruslili a stříleli aktivněji než Švédové. Hrivík trefil švédskou tyčku. Došlo k jednomu vyloučení, kde byl vyloučen slovenský brankář Patrik Rybár za podražení.

Slovensko dokázalo za první třetinu 14x vystřelit na branku soupeře, Švédové vystřelili osmkrát. Ani jeden z pokusů neskončil gólově. Po dvaceti minutách jsme tedy vstřelenou branku neviděli.

Stejná aktivita Slováků se přenesla i do druhé třetiny. A přineslo to tížené ovoce. Slovensko šlo po třech minutách druhé části do vedení v boji o bronzové medaile.

Čerešňák přihrál mladému útočníkovi Juraji Slafkovskému, který se rozjel z obranného pásma. Ve středním pásmu nenašel nikoho a dobruslil s pukem až do útočného pásma. Od mantinelu zkusil spíše nahodit než vystřelit puk na branku. Švédové puk mírně tečovali a to pomohlo k tomu, aby překonal brankáře.

Slovensko šlo do vedení 1:0. Jural Slafkovský vstřelil na olympijském turnaji již svou šestou branku a osamostatnil se tak na prvním místě mezi všemi střelci na turnaji.

Po chvíli se Slovensko radovalo ještě více. Slovensko dokázalo využít svou první přesilovou hru na turnaji a dostalo se do vedení 2:0. Roman a Regenda si připsali asistenci po brance Samuela Takáče, který propálil brankáře tvrdou střelou mezi betony.

Švédové museli ve třetí třetině přidat, protože dotahovali dvougólový náskok soupeře. To se jim však nepovedlo. Žádná ze švédských akcí neskončila gólem. Na konci zápasu zkusili zariskovat a hráli bez brankáře.

Minutu před koncem přidal druhý gól v zápase Slafkovský. Nakonec turnaj zakončil se sedmi brankami jako nejlepší střelec. Asistoval mu Cehlárik.

Skóre 3:0 však nestačilo. Švédové opět odvolali brankáře a Slovensko dokázalo ještě jednou do prázdné brány udeřit. Pavol Regenda sebral Švédům puk a dojel s ním až do jejich brány. Zápas skončil nečekaným výsledkem, Slovensko zvítězilo 4:0.

Slovenská pohádka došla do zdárného konce. Slováci mohou slavit, protože domů vezou bronzové medaile. Jedná se o první medaile z olympijského hokejového turnaje pro Slovensko v historii. Švédsko zůstane určitě zklamané. Takový debakl rozhodně nikdo nečekal.

Zdroj: ZOH 2022

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.