Spojte se s námi


Ostatní

Česká republika zažila nejhorší ZOH od roku 1994, dvě získané medaile podle ČOV nejsou propadákem

A je po všem. Zimní olympijské hry v Pekingu skončily a nastal čas hodnotit. Česká republika si z Číny přiváží dvě medaile, což je nejhorší bilance od roku 1994. Jak Hry hodnotí vedení české výpravy?

Publikováno

dne

A je po všem. Zimní olympijské hry v Pekingu skončily a nastal čas hodnotit. Česká republika si z Číny přiváží dvě medaile, což je nejhorší bilance od roku 1994. Jak Hry hodnotí vedení české výpravy?

Šestnáctidenní sportovní svátek je za námi a Česká republika na ZOH v Pekingu získala dvě medaile. Zlato získala Ester Ledecká, z bronzu se raduje Martina Sáblíková.

Celkové prvenství v počtu medailí patří Norsku se 37 medailemi (16 zlatých, 8 stříbrných, 13 bronzových), druhé skončilo Německo s 27 medailemi. První pětku pak ještě tvoří Čína, USA a Švédsko.

V celkovém pořadí získala Česká republika 21. pozici. „Chlubit“ se tak může nejhorší bilancí od Her z roku 1994, když v Lillehammeru nezískali naši sportovci ani jednu medaili.

Před sedmi lety přitom vybojovali naši sportovci hned sedm cenných kovů. Šéf české výpravy Martin Doktor však odmítá, že by se jednalo o propadák.

„Nejde pokaždé přijet z Her s balíkem medailí a příště to opakovat. Donekonečna to nefunguje. Ale věříme, že se to vrátí tam, kde jsme byli na předchozích Hrách,“ vyjádřil se Doktor pro ČT Sport.

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval pak věří, že za čtyři roky bude situace mnohem lepší, jelikož bude více medailových kandidátů. I přes rekordní výpravu prý letos příliš vysoké ambice nebyly.

Počet medailí podle něj mohla ovlivnit také absence Evy Samkové, která se před ZOH zranila.

Faktem také je, že nejednou skončili reprezentanti České republiky na čtvrtém místě. I proto není důvod vnímat zisk „pouze“ dvou medailí jako propadák.

Zdroj: ZOH 2022, ČT Sport

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.