Dva týdny na Ukrajině jen podle papírové mapy | TENTOKRÁT NA VÝCHODĚ

Dva týdny na Ukrajině jen podle papírové mapy | TENTOKRÁT NA VÝCHODĚ

O Ukrajině asi nejčastěji slýcháte ve spojitosti s válkou a dalšími konflikty, a proto jste možná ani neuvažovali nad tím, že byste se tam podívali. My jsme vzali kameru a na Ukrajinu vyrazili, abychom vám tuto východní zemi ukázali v jiném světle.

Navštívili jsme překrásné Karpaty, potkali spoustu přívětivých místních, kteří nás pohostili domácí pálenkou, a nakonec se vykoupali v Černém moři. A co na tom, že byl listopad? Sledujte naše putování ze Lvova do Oděsy a poznejte Ukrajinu trochu jinak. Věříme, se vám zalíbí a utvoříte si na ni lepší obrázek. A aby naše cesta byla o něco zajímavější, celé dva týdny jsme se na Ukrajině orientovali jen dle papírové mapy v azbuce.

Слава Україні!

Tentokrát na Východě je cestopisnou sérií, ve které Radek a Honza z filmařského dua SVĚTOVÍ poznávají východní kulturu, ke které mají více než vřelý vztah. Východní Evropa nepatří mezi TOP vyhledávané turistické destinace, což ale neznamená, že se v tomto regionu nenacházejí krásná a dechberoucí místa plná těch nejrůznějších lidských příběhů. Tato série mapuje život v místech, kam běžný turista jen tak nezavítá. Právě tato zdánlivá opuštěnost východních zemí ale přináší plno nevšedních a originálních zážitků, na které se nezapomíná.

V pilotní epizodě série s názvem Po česku v Moldavsku se vydali po stopách české komunity žijící v Moldavsku. Druhá epizoda Do Oděsy na Bál mapuje jejich cestu napříč Ukrajinou jen podle papírové mapy, která je přiblížila k místním a umožnila tak poznat autentický ukrajinský život.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: