Hlavní navigace

Mobilní operátoři T-Mobile, O2 a Vodafone začali v Česku blokovat dezinformační weby

1. 3. 2022

Sdílet

LG - mobilní telefon - LG X Venture Autor: LG

Trojice síťových českých mobilních operátorů začne blokovat přístup k šesti proruským dezinformačním webům. Oznámila to Asociace provozovatelů mobilních sítí, jejíž členy jsou T-Mobile, O2 a Vodafone.

Operátoři zablokují přístup na tyto adresy: cz.sputniknews.com, Cz24.news, Nwoo.org, Slovanskenebe.com, Svobodnenoviny.eu a Zvedavec.org.

„Přístup na další internetové adresy uvedené ve výzvě, které jsou umístěné v doméně.cz, je již omezen správcem české národní domény – sdružením CZ.NIC,“ dodává APMS v tiskové zprávě. CZ.NIC zablokoval osm webů už minulý týden v pátek.

Operátoři tak vyhověli výzvě české vlády a následné žádosti armádního Národního centra kybernetických operací k zamezení šíření ruské propagandy. 

Ministerstvo průmyslu a obchodu dnes prostřednictvím peeringového sdružení NIX.cz zaslalo poskytovatelům připojení dopis, ve kterém potvrzuje, že blokování dezinformačních webů není porušením tzv. síťové neutrality.

Vážení čtenáři, situaci na Ukrajině se věnujeme napříč servery, které spadají pod našeho vydavatele, společnost Internet Info. Nabízíme vám výběr některých textů:

POMOC PRO UPCHLÍKY

DOPADY NA ČESKÝ PRŮMYSL
EKONOMICKÉ SOUVISLOSTI
IT A KYBERBEZPEČNOST
RADY NEJEN PRO RODIČE
Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).