Hlavní obsah

Rusové zasáhli televizní věž v Kyjevě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Ruská armáda střílí na televizní věž v Kyjevě ve snaze vyřadit z provozu komunikační infrastrukturu, informuje agentura AFP. Pět lidí při útoku zemřelo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zásah televizní věže v Kyjevě ruskou raketouVideo: Reuters

 
Článek

Ukrajinský parlament potvrdil, že věž byla dvakrát zasažena. Objekt se nachází blízko rezidenční oblasti. Televizní kanály přerušily vysílání.

Ukrajinští záchranáři informovali, že při útoku na věž zemřelo pět lidí.

Útok na televizní věž nacházející se v blízkosti památníku v rokli Babí Jar, kde za druhé světové války nacisté během 48 hodin postříleli skoro 34 000 kyjevských Židů, ukrajinské ministerstvo zahraničí označilo za barbarský čin. "Ruští zločinci se nezastaví ve svém barbarství před ničím. Rusko = barbar," uvedla ukrajinská diplomacie.

Podle prezidentské kanceláře bude v případě některých kanálů v blízké budoucnosti uvedeno do chodu záložní vysílání, píše server Ukrajinska pravda. Podle něj objekt zasáhly dvě rakety.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Zásah kyjevské televizní věže

Útok odsoudila organizace Reportéři bez hranic (RSF), která ho označila za „pokus o  zamezení přístupu k informacím“.

Americký deník The New York Times v pondělí večer s odkazem na satelitní snímky uvedl, že se směrem ke Kyjevu blíží asi 64 kilometrů dlouhá ruská vojenská kolona.

Reklama

Výběr článků

Načítám