Hlavní obsah

Pardubice jsou ve čtvrtfinále! Infarktová přestřelka v Boleslavi, Olomouc i Kometa berou výhry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předkolo play off hokejové extraligy nabídlo v pondělí čtyři duely. Mladá Boleslav zvítězila nad Plzní 5:3 po infarktové přestřelce ve třetí třetině. Hokejisté Brna si před domácími fanoušky dobruslili k pohodlné výhře 4:2 a odvrátili vyřazení. Kometa měla díky dobrému vstupu do zápasu průběh utkání pod kontrolou. Olomouc porazila Vítkovice 3:2, o výhře rozhodl těsně před koncem David Krejčí při přesilovce pět na tři. Postup do čtvrtfinále slaví Pardubice, které zvítězily nad Karlovými Vary 3:2 po prodloužení a celou sérii tak vyhrály 3:0.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z branky.

Článek
Fotogalerie

Mladoboleslavští hokejisté jsou krok od postupu do čtvrtfinále. Bruslaři sice přišli o vedení 0:2 a ve třetí třetině s Plzní dokonce prohrávali, nepříznivý vývoj utkání ale dokázali otočit a zvítězili 5:3. Dvěma góly se na výhře domácích podíleli Matyáš Kantner a Miloš Kelemen.

Za stavu 1:1 pokračovala série v Olomouci. Hanáci si proti zdravotně zdecimovaným Vítkovicím připsali výhru 3:2, o které rozhodl David Krejčí v závěru třetí třetiny během dvojnásobné přesilovky. Kohouti jsou jedno vítězství od postupu do čtvrtfinále.

Nad Brnem visel Damoklův meč. Kometa si poprvé před domácími fandy s nepříjemnou situací poradila na výbornou a díky vynikajícímu vstupu do zápasu zvítězila nad Libercem 4:2. Dvěma góly se blýskl domácí slovenský útočník Komety Michal Krištof.

Vše důležité, pokud se základní hrací doby týká, se ve třetím utkání osmifinálové série mezi Karlovými Vary a Pardubicemi odehrálo v první třetině. Energie, která svůj duel musela hrát v Chomutově, začala lépe, když ji v 3. minutě poslal do vedení Vondráček. Hosté reagovali brankami Musila a Poulíčka. Když již se zdálo, že půjdou Perníkáři do kabin s těsným náskokem, srovnal 19 sekund před koncem úvodní třetiny na 2:2 Beránek.

Ve druhé a třetí třetině se branky fanoušci nedočkali, rozhodující moment tak přišel v prodloužení. V něm se v 9. minutě prosadil Říčka a rozhodl tak o vítězství Pardubic 3:2, v celé sérii pak 3:0 na zápasy. Dynamo změří ve čtvrtfinále síly s Českými Budějovicemi.

Předkolo play off hokejové extraligy, 3. zápasy:
Mladá Boleslav - Plzeň 5:3
Branka: 07. Eberle, 27. a 57. Kantner, 56. a 60. Kelemen  -  36. Thorell, 50. Bulíř, 53. Lang
Stav série: 2:1.
Brno - Liberec 4:2
Branka: 14. Kollár, 17. Vincour, 23. a 41. Krištof - 39. Birner, 57. Gríger
Stav série: 1:2.
Olomouc - Vítkovice 3:2
Branky: 08. Navrátil, 37. Kunc, 58. Krejčí - 36. Solovjev, 53. Plášil
Stav série: 2:1.
Karlovy Vary - Pardubice 2:3 po prodloužení
Branky: 04. Vondráček, 20. Beránek - 15. Musil, 16. Poulíček, 69. Říčka
Stav série: 0:3, postupují Pardubice

Reklama