Spojte se s námi


Zimní sporty

Sáblíková se rozhodla pokračovat v kariéře

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková se rozhodla pokračovat v kariéře. Oznámila to dnes na tiskové konferenci. Ohledně dalších olympijských her však už mluvit nechtěla.

Publikováno

dne

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková se rozhodla pokračovat v kariéře. Oznámila to dnes na tiskové konferenci. Ohledně dalších olympijských her však už mluvit nechtěla.

Martina Sáblíková se po letošních olympijských hrách v Pekingu rozhodovala, zda bude ještě pokračovat v kariéře, či nikoliv. Nakonec se rozhodla nadále závodit.

Oznámila to dle ČTK sama na dnešní tiskové konferenci. „Zjistila jsem, že moje výkonnost je taková, že ještě mohu bojovat s nejlepšími,“ uvedla Sáblíková.

Ta má nyní po velmi povedené olympiádě v Pekingu. Nejprve si v závodě dlouhém 3000 metrů dojela pro krásné čtvrté místo, poté na své oblíbené trati 5000 metrů dokonce vybojovala bronz. Přinesla tak jeden ze dvou cenných kovů české výpravy v Pekingu.

Zejména poslední týdny přiměly Martinu Sáblíkovou pokračovat v kariéře. Mimo úspěšné olympijské hry absolvovala závody v Hamaru a Heerenveenu, kde se také pohybovala na špičce.

Na tiskové konferenci také padla otázka na další olympijské hry. Martina Sáblíková by se jich sice ráda zúčastnila, avšak už neupíná všechnu svou pozornost právě na tuto akci.

„Když jsem se rozhodla pokračovat, tak bych samozřejmě byla ráda, aby to bylo až do olympiády. Čtyři roky jsou ale dlouhá doma, mně je čtyřiatřicet. Budu to brát postupně, kousek po kousku a nebudu plánovat dopředu,“ dodala česká rychlobruslařka.

Sáblíková rovněž potvrdila, že ji bude nadále trénovat Petr Novák. „Provází mě celou kariéru, nemám důvod nic měnit. Funguje nám to a tak by to mělo pokračovat i dál.“

Zdroj: ČTK

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.