Hlavní obsah

Chelsea jde v Lize mistrů na Real Madrid! Pomstí Souček v Evropské lize Spartu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kostky jsou vrženy. Finále fotbalové Ligy mistrů se kvůli agresi Ruska přestěhovalo z Petrohradu do Paříže, los v Nyonu teď určil dvojice pro čtvrtfinále a také semifinále. Pavouk play off umožňuje, že by se ve finále mohly utkat dva týmy buď z Anglie, nebo ze Španělska. Obhájce trofeje Chelsea narazí ve čtvrtfinále na Real Madrid, nejúspěšnější klub v historii Ligy mistrů. Loňský finalista Manchester City půjde na Atlético Madrid.

Foto: Juan Medina, Reuters

Karim Benzema z Realu Madrid a jeho spoluhráči se mohou těšit na Chelsea...

Článek
Fotogalerie

Nejatraktivnější dvojice? Fotbalisté Realu Madrid se ve šlágru čtvrtfinále Ligy mistrů utkají s obhájcem trofeje Chelsea. Loňský finalista Manchester City v druhém anglicko-španělském souboji narazí na Atlético Madrid. Liverpool čeká Benfica Lisabon, Bayern Mnichov vyzve Villarreal. Rozhodl tak los ve švýcarském Nyonu.

Losující internacionál Mikaël Silvestre také rozhodl, že vítěz dvojzápasu mezi City a Atletikem přivítá v úvodním utkání semifinále postupujícího z dvojice Chelsea a Real. Benfica nebo Liverpool začne proti úspěšnějšímu z konfrontace Villarrealu s Bayernem.

Real, který je s 13 triumfy rekordmanem Champions League, by rád Chelsea oplatil vyřazení z loňského semifinále. Tehdy londýnský tým na úvod remizoval 1:1 v Madridu a poté vyhrál domácí odvetu 2:0. Trenéra Bílého baletu Carla Ancelottiho čeká další konfrontace s bývalém zaměstnavatelem, v osmifinále jeho svěřenci vyřadili Paris St. Germain. Kouč Chelsea Thomas Tuchel v LM neprohrál ani jeden z dosavadních šesti duelů s Realem Madrid.

Manchester City se v pohárech potká s Atlétikem poprvé. Madridské mužstvo v letošním play off podruhé za sebou narazí na soupeře z Manchesteru, v minulém kole si poradilo s United. Benfica v Lize mistrů vyzve Liverpool poprvé od osmifinále ročníku 2005/06, které ovládla celkově 3:0.

Úvodní čtvrtfinálové zápasy se budou hrát 5. a 6. dubna, odvety jsou na programu 12. a 13. dubna. První semifinále proběhnou 26. a 27. dubna a odvetná utkání 3. a 4. května. Finále se uskuteční 28. května v Paříži na Stade de France.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Tomáš Souček z West Hamu se raduje z gólu proti Seville.

West Ham narazí v Evropské lize na Lyon

Fotbalisté West Hamu s českými reprezentanty Tomášem Součkem, Vladimírem Coufalem a Alexem Králem narazí ve čtvrtfinále Evropské ligy na Lyon, v případě postupu vyzvou lepšího z dvojice Frankfurt, Barcelona. V dalších zápasech se utkají Lipsko s Bergamem a Braga vyzve Glasgow Rangers.

Na Lyonu v základní skupině na podzim ztroskotala Sparta, Souček a spol. ji teď mohou pomstít...

První čtvrtfinálové duely se odehrají 7. dubna, odvety o týden později. Semifinále se uskuteční 28. dubna a 5. května. O vítězi Evropské ligy se rozhodně ve finále 18. května v Seville. Posledním šampionem je Villarreal, který je nyní ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

Los čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:
Chelsea - Real Madrid
Manchester City - Atlético Madrid
Villarreal - Bayern Mnichov
Benfica Lisabon - Liverpool
První zápasy 5. a 6. dubna, odvety 12. a 13. dubna
Los semifinále:
Manchester City/Atlético Madrid - Chelsea/Real Madrid
Benfica Lisabon/Liverpool - Villarreal/Bayern Mnichov
První zápasy 26. a 27. dubna, odvety 3. a 4. května
Los čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy:
RB Lipsko - Atalanta Bergamo
Eintracht Frankfurt - FC Barcelona
West Ham United - Olympique Lyon
SC Braga - Glasgow Rangers
První zápasy 7. dubna, odvety o týden později
Los semifinále:
RB Lipsko/Atalanta Bergamo - SC Braga/Glasgow Rangers
West Ham United/Olympique Lyon - Eintracht Frankfurt/FC Barcelona
První zápasy 28. dubna, odvety 5. května

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.