Po Sonosu se IKEA pouští do spolupráce se Spotify. Její nový reproduktor je i lucerna

Jedno poklepání a Spotify začne přehrávat hudbu tam, kde člověk přestal. Dvě poklepání a začne hrát píseň na základě předchozích preferencí.

Eliška NováEliška Nová

ikea-vappeby

Foto: IKEA

Připomíná lucerničku, ale Vappeby od IKEA je kromě světla i reproduktor

0Zobrazit komentáře

Když potká obr obra, mají radost oba. Tu největší má však zákazník. Nábytkářský velikán IKEA už delší dobu na svých chytrých reproduktorech spolupracuje s hudební značkou Sonos. Teď zahájila další projekt, tentokrát se společnosti Spotify. Výsledkem je reproduktor s tlačítkem, na které stačí poklepat a automaticky se začne přehrávat hudba ze streamovací služby.

Nový reproduktor vzniklý ze spolupráce dvou původem švédských společností nejenže vypadá jako malá lucerna, on jí totiž skutečně je. Na českém trhu se produkt s názvem Vappeby prodává jako lampa s Bluetooth reproduktorem.

Výrobek je vhodný i ven, je odolný proti postříkání vodou a od dubna se bude v Česku prodávat v modré barvě a za cenu 1 690 korun. V zahraničí je k mání v ještě jednom barevném provedení, v šedivé.

Co se světla pětadvacet centimetrů vysokého zařízení týče, poskytuje ho zabudovaná LED žárovka. Reproduktor je možné nabíjet přes USB-C, adaptér se však prodává zvlášť. Chytré svítidlo nijak zvlášť není, hlavní funkcí je právě propojení se službou, která streamuje hudbu.

Jde přitom o první reproduktor, který podporuje funkci Spotify Tap. Tou dosud disponovala sluchátka a umožňuje jedním stiskem tlačítka ovládat přehrávání hudby. Klepnutím obnoví poslech hudby tam, kde uživatel přestal, na dvě stisknutí vybere lampa novou skladbu na základě předchozích preferencí.

vappeby-ikea

Foto: IKEA

Vappeby je Bluetooth reproduktor a osvětlení v jednom

Lucerna ale přehrává i jiné streamovací služby a umí přehrávat i hudbu uloženou v telefonu. „Vyppeby je skvělý společník na balkon, zahradu nebo kamkoli, kde ho budete potřebovat,“ uvedl produktový manažer IKEA Stjepan Begic.

„Zvuk a světlo jdou ruku v ruce při vytváření každodenních magických momentů s přáteli a rodinou,“ dodal poeticky Begic s tím, že světlo funguje ve dvou režimech a baterie má dlouhou výdrž, konkrétně až dvanáct hodin.

IKEA na svých audioproduktech dlouhodobě pracuje s kalifornskou společností Sonos. Před třemi lety spolu vytvořili řadu Symfonisk. Šlo o lampu s reproduktorem a polici s reproduktorem, loni IKEA představila novou verzi svítidla. Novinkou byl menší podstavec i různé typy stínidel.

Načítám formulář...

Diskuze (0)

Novinka

Anonym