Nový šéf Škody Auto Klaus Zellmer udělal kariéru v automobilce Porsche

Škodu Auto nově povede Klaus Zellmer.

Škodu Auto nově povede Klaus Zellmer. Zdroj: Volkswagen

Automobilku Škoda Auto by měl od 1. července nově vést Klaus Zellmer, který ve funkci nahradí Thomase Schäfera. Šéf prodeje značky Volkswagen byl zatím nejvíce spjatý s automobilkou Porsche. 

Zellmer v roce 1994 začínal kariéru jako projektový manažer v Institutu pro automobilový průmysl (IFA) v Nürtingenu. V roce 1997 nastoupil do automobilky Porsche, kde působil postupně jako asistent představenstva, oblastní a projektový manažer, vedoucí marketingu a v letech 2010 až 2015 byl šéfem představenstva tohoto stuttgartského výrobce sportovních aut. Od roku 2015 do roku 2020 byl šéfem zastoupení značky ve Spojených státech.

Narodil se v roce 1967 ve Stuttgartu. Vystudoval obchodní administrativu na Vysoké škole aplikovaných věd v Nürtingenu. Absolvoval studijní stáže v Británii, Francii a Spojených státech.

Po Bernhardu Maierovi, který byl předsedou představenstva Škody Auto v letech 2015 až 2020, by Zellmer byl druhým šéfem mladoboleslavské automobilky, který původně působil jako vrcholový manažer u Porsche.

Elita byznysu: Škoda Auto v zahraničí

Video placeholde
Elita byznysu: Škoda Auto v zahraničí (4. díl) • Videohub