Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Shiffrinová ukázala zlaté srdce: Velká pomoc uprchlíkům!

Autor: ris

Celým srdcem miluje norského sjezdařského bůžka Aleksandera Kildeho, teď ale kousek své lásky poslala i do Košic. Nejlepší sjezdařka světa Mikaela Shiffrinová ukázala, že jí není lhostejné, co se ve světě děje.

Putinovi v barbarství sice sama nezabrání, Ukrajincům však pomáhá, jak jen může. A tak zorganizovala akci, na jejímž konci byl kamion v Košicích až po střechu narvaný těstovinami od společnosti, která Američanku dlouhodobě podoporuje.

Za vším stojí slovenská dobrovolnice Darka, jež oblíbenou hvězdu oslovila. „Jako dítě jsem také lyžovala, je to moje srdcovka,“ svěřila se, než popsala, jak vlastně k celému pohádkovému příběhu došlo.

„Byla jsem v distribučním skladu s jednou ukrajinskou rodinou, kterou jsem zde ubytovávala. Právě řešili, že jim chybí těstoviny a nějaké věci. Tehdy jsem si vzpomněla, že Mikaela dala na sociální sítě, že by chtěla pomoci a vytvořila i sbírky. Tak mě napadlo, že jí napíšu. Byl to jen výstřel naslepo,“ popisovala pro šport.sk

S Mikaelou se osobně viděla při finále Světového poháru v Courchevelu. „Jet tam jsem plánovala déle. Potkala jsem ji tam a vzala si ode mě ukrajinskou stužku. Víc jsem nechtěla řešit, poněvadž oslavovala své vítězství a nepřišlo mi to ideální,“ řekla Darka.

Na Shiffrinovou ale i tak zapůsobila. Po pár dnech jí Američanka na dálku vyrazila dech zprávou. „Šla jsem právě z obchodu do práce a musela jsem se chytit plotu. Myslela jsem, že špatně vidím. Kolegové si ze mě utahovali, že mám takové ztřeštěné nápady bez přemýšlení, ale někdy to vyjde…,“ culila se.

Vyšlo. Uprchlíci na Slovensku teď mají tolik špaget, že z nich můžou plést kulichy. „Chci vzkázat jedné ženě, jež mě oslovila a je jednou z mnoha dobrovolníků v uprchlickém centru v jejím rodném městě Košicích, že všichni odvádíte neuvěřitelnou práci a jsem unesena silou a vytrvalostí vás všech,“ napsala dojatá Shiffrinová na instagram.   

Mikaela Shiffrinová
Mikaela Shiffrinová