Hlavní obsah

K Nicku Caveovi, Beckovi a Underworld přibyly na festivalu Metronome Prague české speciály

Pořadatelé festivalu Metronome Prague, který se odehraje na pražském Výstavišti v Holešovicích od 23. do 25. června, oznámili jména takzvaných českých speciálů. Potvrdili také, že hlavními hvězdami akce jsou Australané Nick Cave a The Bad Seeds, kteří se představí první den, Američan Beck, jenž vystoupí druhý den, a britští Underworld, kteří přehlídku zakončí.

Foto: Aleš Honus, Právo

Nick Cave bude hlavní hvězdou letošního festivalu Metronome Prague.

Článek

Dan Bárta a skupina Alice oslaví na akci třicet let, rapper Marpo připomene první dekádu na scéně, Mig 21 přiveze na festival šedesátičlenný Orchestr Národního divadla, speciální vystoupení chystají i Lenny a Čechomor. Vystoupí i Mňága a Žďorp, Lenka Dusilová, Sunnbrella, což je kapela Davida Žbirky, Lanugo, DJ Roxtar a další.

Festival zahájí ukrajinská kapela Go­_A, která svou zemi loni reprezentovala na Eurovizi. Z Belgie přijedou poprocková Balthazar, z Británie rapperka Flohio a altpopové duo Oh Wonder.

„V tuto chvíli nelze přehlížet situaci na Ukrajině. Proto jsme se rozhodli pozvat kapelu Go_A a po dlouhé pauze to bude ona, kdo zahájí několikrát přesouvaný pátý ročník Metronome Prague,“ uvedl za pořadatele David Gaydečka.

V předprodeji si lze kromě tradičních vstupenek zakoupit i takzvané podporovatelské kategorie. V nich za vyšší příspěvek na restart festivalu získají zájemci navíc nejrůznější hudební a festivalové dárky a další zážitky.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám