Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Česko

Úzké hrdlo už za měsíc. Praha řekla, kdy začne oprava Barrandovského mostu

Barrandovský most (8. 2. 2022) foto: Michal Turek, MAFRA

Rekonstrukce pražského Barrandovského mostu začne v pondělí 16. května. O dva dny dříve začnou silničáři vyznačovat objížďky a dopravní omezení. První fáze prací na pražské klíčové dopravní stavbě potrvá 110 dní, pro město ji provede firma Porr za 594,5 milionu Kč. Dnes to řekl náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě).
  18:48

Celková rekonstrukce mostu potrvá několik let.

V první etapě se bude rekonstruovat jižní polovina jižního mostu. V každém směru budou zachovány dva pruhy průběžné a jeden pruh odbočovací. Odstraněn bude mostní objekt, který tvoří součást Strakonické rampy, a následně bude postaven most nový. Dále se zrekonstruuje horní část této rampy a vnější dva jízdní pruhy na mostě ve směru od Smíchova včetně dilatačního závěru na Barrandovské rampě a před sjezdem do Braníka. Bude také opravena spodní část mostu nad Strakonickou ulicí.

Řidiči budou muset jezdit po objízdných trasách a provoz bude částečně omezen i na mostě.

Most je součástí městského okruhu a denně jej přejede asi 140 tisíc aut. Práce jsou proto rozloženy do několika let a dopravní omezení bude platit vždy jen část roku.

První část soumostí byla otevřena v roce 1983 a most dosud nebyl kompletně opraven. Loni byla opravena spodní část včetně pilířů, kdy si práce nevyžádaly omezení na mostě.

8. února 2022

Autoři: ,

Prodej bytu 2+1 57 m2 v Posázaví
Prodej bytu 2+1 57 m2 v Posázaví

Sázavská, Světlá nad Sázavou, okres Havlíčkův Brod
2 450 000 Kč