Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz E: Upravený infotainment a nová verze 4Matic

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Automobilka Mercedes-Benz si pro třídu E připravila několik změn v jejích multimediálních systém a rozšířila nabídku verzí s pohonem všech kol.

Multimediální systém Comand Online je podle automobilky Mercedes-Benz zlatým hřebem její nové generace telematiky. Pro třídu E je nyní standardem tento systém vybavený digitálním návodem k použití, internetovým prohlížečem a spojením všech audio, telefonních a navigačních funkcí.

Součástí systému Comand Online je mimo jiné barevný TFT displej s úhlopříčkou 17,8 cm a rozlišením 800 x 480 pixelů, DVD mechanika kompatibilní s formátem MP3, Aux-in vystup a port USB, slot na paměťové karty SD a rozhraní Bluetooth s funkcí hands-free.

Comand Online nabízí možnost využívat integrované internetové služby společnosti Mercedes-Benz v podobě zpráv o počasí, vyhledávání zajímavých míst, včetně Google Street View a Panoramio, stahování tras pomocí Google a facebooku.

K dispozici je rovněž navigace s 3D zobrazením map, k níž Mercedes-Benz nabízí zdarma aktualizace 39 evropských měst na tři roky od první registrace vozidla.

Standardem pro třídu E je v letošním roce rovněž multimediální systém Audio 20 CD, který je samozřejmě připraven pro příznivce kvalitního zvuku při poslechu hudby a vedle jejího přehrávání z externích zařízení může být vybaven i integrovaným měničem na 6 CD disků.

Vedle úprav v nabídce multimediálních systémů si Mercedes-Benz pro letošní rok připravil i novou verzi třídy E v podobě modelu s označením E 220 BlueTEC 4Matic. Ten kombinuje přeplňovaný vznětový čtyřválec o objemu 2143 cm3 o výkonu 125 kW (170 k) a točivém momentu 400 N.m s automatickou sedmistupňovou převodovkou a pohonem všech kol.

Sedan v tomto provedení akceleruje z 0 na 100 km/h za 8,5 s a dosahuje maximální rychlosti 222 km/h, zatímco kombi potřebuje k zrychlení na 100 km/h o 0,4 s delší čas a jeho nejvyšší rychlost je 214 km/h. Spotřeba paliva se u těchto verzí pohybuje v rozmezí 5,1 až 5,3 l nafty na 100 km u sedanu, resp. 5,5 až 5,6 l nafty na 100 km u kombi.

Mercedes-Benz E 220 BlueTEC 4Matic v obou karosářských verzích je již nabízen i na českém trhu a jeho ceny zde startují na částkách 1.228.150 Kč za sedan a 1.288.650 Kč za kombi.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)