Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kdy dojde na další derby pražských "S" a kdy se utká Slavia s Plzní?

Šlágr mezi první Slavií a druhou Plzní se odehraje 1. května, derby pražských "S" bude hostit rovněž Eden až v závěrečném pátém kole skupiny o titul. Nadstavbová část začne v sobotu. O novém mistrovi bude jasno nejpozději 15. května.

V šestičlenné skupině o titul se představí Slavia, Plzeň, Sparta, Slovácko, Ostrava a nováček z Hradce Králové. První tři týmy budou mít výhodu tří domácích zápasů, zbylá trojice se představí doma jen dvakrát. Slavia vstoupí do nadstavby s jednobodovým náskokem na druhou Plzeň, kterou přivítá v druhém kole. O dalších šest bodů zpět je třetí Sparta.

V šestičlenné skupině o záchranu budou hrát Zlín, Teplice, Jablonec, Bohemians 1905, Pardubice a Karviná. Do druhé ligy přímo spadne pouze nejhorší tým, jímž je momentálně se ztrátou sedmi bodů Karviná. O prvním sestupujícím bude jasno nejpozději 14. května. Stejně jako v bojích o titul mají tři výše postavené celky výhodu tří domácích zápasů.

Vedle skupin o titul a o záchranu se bude hrát také skupina o umístění. Kvůli snížení počtu českých účastníků od příští pohárové sezony bylo zrušeno kvalifikační utkání o Evropu a mužstva na sedmém až desátém místě se v prostřední nadstavbové skupině utkají jen o prémii milion korun a lepší nasazení do domácího poháru. V semifinále na sebe narazí Mladá Boleslav s Českými Budějovicemi a Liberec s Olomoucí.

Sezonu uzavřou 21. a 22. května odvetné zápasy baráže mezi 14. a 15. týmem z první ligy a 2. a 3. celkem z druhé ligy. Nadstavbová část se bude hrát potřetí v historii první ligy. Vrací se po roční odmlce, způsobené zvýšením počtu účastníků v minulé sezoně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články