David Pastrňák z Bostonu se raduje s fanoušky z jednoho ze svých tří gólů v...

David Pastrňák z Bostonu se raduje s fanoušky z jednoho ze svých tří gólů v zápase s Tampou. | foto: AP

Pastrňák po úspěšném návratu a pokoření pětistovky: V hlavě mám jiné cíle

  • 0
Od začátku dubna byl mimo hru kvůli blíže nespecifikovanému zranění. Boston se o Davida Pastrňáka mohl znovu opřít až v sobotu proti New York Rangers. A český útočník znovu ukázal, jak je pro svůj tým důležitý. K výhře 3:1 pomohl gólem a asistencí, navíc dosáhl na hranici 500 bodů v hokejové NHL. „Krásný pocit, jsem šťastný,“ vyprávěl s úsměvem.

Sám přiznal, že na ostré zápasové tempo si musel několik střídání zvykat: „Potřeboval jsem se do toho dostat. Ale jak hra pokračovala, cítím jsem se lépe a lépe.“

Do statistik se poprvé zapsal pětatřicet vteřin před koncem první třetiny. Útočník s osmaosmdesátkou na zádech si odskočil od obránce a pak už mohl jen smeknout před Charliem McAvoyem, který mu naservíroval puk před odkrytou branku soupeře. 

Podívejte se na gól Davida Pastrňáka:

Na devětatřicátý gól v sezoně navázal krátce po přestávce. Tentokrát obětavě zablokoval střelu Adama Foxe a nastartoval protiakci Bruins, na jejímž konci stál přesně mířící Taylor Hall. 

Rangers sice na začátku třetího dějství snížili zásluhou přesilovkové trefy Miky Zibanejada, ale poslední slovo měl Boston. Na konečných 3:1 upravil skóre Trent Frederic. 

„Důležitá výhra. Jsem rád, že jsem mohl konečně nastoupit a pomoci týmu. Zranění je pro každého sportovce noční můrou,“ řekl zámořským novinářům nejproduktivnější Čech v tomto ročníku zámořské soutěže (39+34). 

„Pomohl nám. Stejně jako Linus Ullmark a Hampus Lindholm, kteří také nějakou dobu chyběli. V kabině byla najednou nová energie, je skvělé mít je zpátky,“ pochvaloval si kouč Bruce Cassidy. 

Kromě povedeného návratu a vítězství se mohl pětadvacetiletý rodák z Havířova těšit ještě z jedné záležitosti. Zkompletoval totiž první pětistovku bodů (239+261) v základní části NHL. 

Úctyhodnou metu pokořil za pouhých 508 zápasů. V historii Bruins to rychleji zvládli jen dva hráči - legendární obránci Bobby Orr (396) a Ray Bourque (484). 

Pasta, ta, ta! Z Čecha se v NHL stává třígólový mág

„Kdybyste mi to řekl jako malému klukovi, tak bych nevěřil, že jednou něčeho takového dosáhnu. Beru to s pokorou a jsem šťastný,“ vyprávěl Pastrňák. Vzápětí ale dodal: „V hlavě mám jiné cíle, kterých bych rád dosáhl.“ 

Narážel tím na týmový úspěch. Zisk Stanleyova poháru, jemuž se s Bostonem nejvíce přiblížil v sezoně 2018/19. Tehdy musel skousnout porážku v sedmém finále proti St. Louis Blues. 

Účast v play off mají Bruins už několik týdnů zajištěnou. Aktuálně se ve Východní konferenci drží na pozici první divoké karty s dvoubodovým náskokem na Washington. 

Jestli se svěřenci trenéra Cassidyho chtějí v úvodním kole vyřazovací fáze vyhnout favorizované Floridě, potřebují v posledních čtyřech zápasech základní části své místo udržet. 

Pokud se jim to podaří, nabízí se série s Carolinou, nebo proti Rangers. Do akce se Pastrňák a spol. vrací už v pondělí ráno (1:00 SEČ) na ledě Montrealu.