Hokejisté zahájili přípravu před Českými hrami, s týmem už je Červenka

foto Ilustrační foto - Utkání Euro Hockey Challenge: ČR - Německo, 15. dubna 2022 v Chomutově. Trenér ČR Kari Jalonen.

Ostrava - Již se zkušeným útočníkem Romanem Červenkou zahájila dnes v Ostravě hokejová reprezentace další část přípravy před květnovým mistrovstvím světa ve Finsku. Ještě dnes večer se k týmu připojí útočník Michael Špaček, ve středu pak brankář Marek Langhamer a útočník David Krejčí, jenž však bude s mužstvem zatím jen trénovat. Nezasáhne tak do zápasů Českých her, které budou pro mužstvo v týdnu další prověrkou.

Trénink vedli hlavní kouč Kari Jalonen s videotrenéry Jiřím Horáčkem a Kallem Kaskinenem, zatímco asistenti Libor Zábranský s Martinem Eratem a generálním manažerem týmu Petrem Nedvědem odjeli do nedalekého Třince skautovat účastníky pátého zápasu finálové série extraligy mezi domácími Oceláři a pražskou Spartou.

Na ledě už byl s mužstvem šestatřicetiletý Červenka ze švýcarského týmu Rapperswil-Jona, jenž se na olympijském turnaji v Pekingu vrátil do reprezentace poprvé od světového šampionátu v roce 2018 v Dánsku. Nově se zapojil i Matěj Stránský z Davosu, který právě Červenkův klub vyřadil ve čtvrtfinále švýcarské ligy i přesto, že prohrával v sérii 0:3 na zápasy.

"Jak jsem se těšil? Těšil, netěšil. Netěšil v tom smyslu, že to bude ze začátku bolet, protože už mám za sebou delší pauzu od posledního zápasu a musím se do toho dostat. Ale doufám, že to bude každý den lepší a lepší," věřil Červenka.

"Pro mě je super, že je sraz zrovna v Ostravě, právě tady jsem chodil odmalička jako kluk fandit Vítkovicím. Dá se říct, že jsem tady strávil dětství. Může se na mě navíc přijít podívat rodina, což je super. A moc se na to těším," prohlásil Stránský.

Další útočník Špaček ze švédské Frölundy zatím ještě scházel. "Michaelovi nepřišla výstroj, a tak na ni musel čekat, ale měl by dorazit a jít na led individuálně ještě večer," vysvětlil tiskový mluvčí reprezentace Ondřej Kalát.

Dnešního tréninku se zúčastnili pouze dva gólmani: Petr Kváča a Štěpán Lukeš, jenž se připojil opětovně k mužstvu poté, co se omluvil ze zdravotních důvodů Nick Malík. Langhamer se podle původní dohody připojí ve středu, stejně tak i Krejčí, s jehož využitím do sestavy však trenéři počítají až na Švédské hry ve Stockholmu, které budou od 5. do 8. května generálkou na MS.

Už v tomto týdnu čeká výběr kouče Jalonena třetí díl série Euro Hockey Tour v podobě Českých her. V Ostravě vyzvou ve čtvrtek Finsko, v sobotu Švédsko a v neděli Rakousko.

Nominace českých hokejistů na přípravný kemp v Ostravě a České hry:

Brankáři: Petr Kváča (Liberec; 6 zápasů), Štěpán Lukeš (Karlovy Var; 5), Marek Langhamer (Ilves Tampere/Fin; 4.),

obránci: Vojtěch Budík (7 zápasů/0 branek), David Jiříček (8/0), Lukáš Kaňák (všichni Plzeň; 6/0), Richard Nedomlel (Hradec Králové; 1/0), Jakub Jeřábek (Spartak Moskva/KHL; 69/5), Michal Jordán (Chabarovsk/KHL; 87/5), Jakub Krejčík (Dinamo Minsk/KHL; 109/5), David Sklenička (Kärpät Oulu/Fin.; 63/1), Jan Ščotka (Jyväskylä/Fin.; 18/1),Libor Šulák (Örebro/Švéd.; 47/6),

útočníci: Ondřej Beránek (21/2), Jiří Černoch (9/3), Jakub Flek (33/7), Jan Hladonik (všichni Karlovy Vary; 7/1), Matěj Blümel (Pardubice; 25/8), Petr Fridrich (Vítkovice; 5/1), Petr Holík (Brno; 40/12), Adam Klapka (Liberec; 4/1), Petr Kodýtek (Plzeň; 18/2), Pavel Kousal (Mladá Boleslav; 8/1), Patrik Zdráhal (Litvínov; 18/4), Roman Červenka (Rapperswil-Jona/Švýc.; 161/42), Jiří Smejkal (Pelicans Lahti/Fin.; 38/4), Matěj Stránský (Davos/Švýc.; 36/6), Michael Špaček (Frölunda/Švéd.; 24/3).

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 20.04.2024 ČTK

Reklama

6°C

Dnes je sobota 20. dubna 2024

Očekáváme v 03:00 4°C

Celá předpověď