"Vzala mi moje trumfy, protože už všichni vědí, že umím zpívat. A dala mi jistotu – na jevišti si pevně stojím za tím, co divákům dávám. A je v tom i hravost a uvolnění. Říkáme, že to představení je jako rychlík, do kterého během prvních dvou minut naskočíte a vystoupíte až na konci. Má tak velký tah, že vás v průběhu vůbec nepustí. A já si to snažím užívat, i když se zpotím už během prvních deseti minut." Pro tuhle odvážnou Valašku je divadlo velkou láskou. Určitě o ní brzy uslyšíme znovu a je jen otázkou času, kdy po ni vystartují filmoví a televizní režiséři.


Podívali jsme se za vás do historie. Ženský vzdělávací spolek Vesna má za sebou dlouhou a pozoruhodnou historii spojenou s Dušanem Jurkovičem, Leošem Janáčkem nebo Eliškou Krásnohorskou. A i když ho komunisté „znárodnili“ a nedávné vedení přivedlo do insolvence, dnes znovu funguje.

O poruchách příjmu potravy u žen se mluví často, zapomíná se ale na to, že jimi mohou trpět i muži. Své o tom ví koneckonců i Elton John, který před lety vyhrál boj s bulimií.

V rubrice recepty jsme naskočili na jarní vlnu. V hlavní roli je špenát a otestovali jsme hned několik novinek, jak ho při vaření využít. Absolutním vítězem je koláč, který po upečení vypadá jako zlaté slunce.

Tyto a další články si můžete přečíst v nové Vlastě (číslo 17), která je nyní na stáncích.