Pro balík i bitcoin. Na pobočkách Slovenské pošty si můžete koupit kryptoměny

Platforma Fumbi nabízí investice do kryptoměn v mobilní aplikaci. S pomocí Slovenské pošty to teď půjde i s využitím hotovosti.

Iva BrejlováIva Brejlová

stancel

Foto: Fumbi

David Stancel ze společnosti Fumbi

0Zobrazit komentáře

Slovenská fintechová společnost Fumbi se specializuje na prodej kryptoměn a nyní se rozhodla, že je dostane blíž k lidem. Pro takový záměr zvolila místo, kde nemálo z nich tráví hodně času – virtuální měny vyslala na pobočky Slovenské pošty. To znamená zhruba dva tisíce míst, kde je možné si ve spolupráci se zdejšími zaměstnanci krypto koupit.

„Primární cíl je zpřístupnit a rozšířit možnosti způsobu vkladů pro každého uživatele, a to i v nejzapadlejších místech v republice. Snažíme se využít všech možností, které jsou dostupné,“ říká technický ředitel Fumbi David Stancel.

Slovenská investiční platforma provozuje mobilní aplikaci a tímto krokem cílí na zákazníky, na které jen přes mobil jednoduše dosáhnout nemohla. Jde především o lidi, kteří nejsou zběhlí v online bankingu nebo jednoduše preferují vklady v hotovosti. „Čekáme tedy, že projekt bude využíván převážně starší generací klientů,“ popisuje Stancel.

Na pořízení kryptoměn je nicméně stále nutné používat samotnou aplikaci. V rámci Fumbi je uživatelé ale i nadále nakupují prostřednictvím svého mobilu, pošta je v podstatě jen novou platební metodou.

fumbi-founder

Foto: Fumbi Network

David Stancel (CTO), Juraj Forgacs (CEO) a Boris Haško (CMO) z Fumbi Network

Aby si na jejích pobočkách mohli kryptoměnu za hotovost pořídit, vygeneruje se jim v telefonu QR kód, který jim přijde do e-mailu. Ten následně ukážou zaměstnancům pošty. Ti jej naskenují, ověří občanský průkaz digitálním načtením a platbu zaevidují. K procesu vydají potvrzení.

Samotné zpracování platby většinou trvá do jednoho až tří pracovních dní. Pracovníci pošty nemají speciální školení o prodeji kryptoměn a zatím ani nebudou službu aktivně nabízet.

Fumbi uvažuje nad dalšími partnery, skrze něž by mohlo na lidi, kteří mají zájem o kryptoměny a zároveň využívají hotovost, cílit. V současnosti s jedním o podobné spolupráci jedná. Kdyby společnost uspěla, mohla by prý zavést vklady v hotovosti po celé Evropě.

„Zatím jsou tato jednání ale teprve na začátku. Jen v oblasti kryptoměn jsou nároky velmi vysoké a proces otevírání platebních bran a dalších metod je o něco zdlouhavější,“ vysvětluje Stancel.

Fumbi funguje od roku 2018, prostřednictvím mobilu nabízí možnost investovat do různých kryptoměn i třeba do nárůstu či poklesu celého trhu. Loni firma na svůj rozvoj získala od investorů 1,5 milionu eur, tedy kolem 38 milionů korun. Působí i v Česku či Polsku, s Českou poštou zatím nicméně na zmíněné službě nespolupracuje.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym