Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sport

Další dva roky bez Rusů. Hokejové turnaje Euro Hockey Tour doplní v následujících letech Švýcaři

Švýcarský útočník Marco Miranda manévruje s kotoučem. foto: AP

Švýcarští hokejisté nahradí ruskou reprezentaci na turnajích Euro Hockey Tour v příštích dvou sezonách. V seriálu doplní tradiční účastníky Česko, Švédsko a Finsko.
  16:00

Ve Švýcarsku se bude v letošním i příštím roce konat turnaj v prosincovém termínu, který byl doposud vyhrazen Rusku. O podpisu smlouvy informoval během pondělí Český svaz ledního hokeje v tiskové zprávě.

Rusko bylo z mezinárodních hokejových akcí vyloučeno po únorové invazi na Ukrajinu. Sborná se tak již nepředstavila na Českých hrách v Ostravě, kde ji nahradilo Rakousko, a na Švédských hrách, na nichž minulý týden startovalo Švýcarsko a obsadilo třetí místo.

V příštích dvou letech zůstane zachováno tradiční pořadí turnajů. V listopadu se bude hrát ve Finsku, v prosinci ve Švýcarsku, v únoru ve Švédsku a generálka na mistrovství světa se bude konat v Česku. V roce 2023 se bude tuzemský turnaj hrát na konci dubna, o rok později na začátku května.

Autoři: ,

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...