Startup studentům pomáhá ke studiu škol jako Harvard. Nyní ho podpoří čeští investoři

„Naším cílem je v příštích letech demokratizovat přístup ke kvalitnímu vysokoškolskému vzdělání,“ říká zakladatel Upgrade Academy.

Peter BrejčákPeter Brejčák

krahulik-depo

Foto: Depo Ventures

Jan Krahulík, partner andělského fondu Depo Ventures

0Zobrazit komentáře

Rumun Tinu Bosînceanu vystudoval prestižní americkou univerzitu Harvard a se svým startupem Upgrade Academy pomáhá i dalším, aby se ke studiu na školách podobného ranku dostali. Mentorská platforma žákům středních škol nabízí profesionální podporu při podání přihlášky, hledání profesní orientace i další poradenství. V dalším rozvoji firmě pomohou i čeští investoři, kteří chtějí, aby tyto služby startup nabízel také zdejším studentům.

Andělský fond Depo Ventures se částkou 50 tisíc eur (1,2 miliony korun) podílí na kole o výši celkem 450 tisíc eur (11,2 milionu korun), které chce Upgrade Academy využít pro expanzi na další evropské trhy a vývoj produktů. Do kola se zapojil také akcelerátor Supercharges Ventures, síť andělských investorů Growceanu Angel Investment a SeedBlink a další drobní investoři. V podpoře startupů z oblasti vzdělávacích technologií, v angličtině označované jako edtech, přitom vidí velkou příležitost.

„Edtech považujeme za jednu z klíčových oblastí, na které se při svých investicích chceme zaměřit. Navíc je to v globálním měřítku rychle rostoucí trh. Aktuálně se jeho hodnota odhaduje celosvětově na 250 miliard dolarů a během následujících pěti let se má dostat téměř na trojnásobek,“ vysvětluje partner andělského fondu Depo Ventures Jan Krahulík.

Upgrade Academy vznikla v Bukurešti před pěti lety, nyní má sídlo v Londýně a chlubí se vysokou úspěšností – na univerzity z nejlepší světové špičky se dostalo 84 procent více než pěti stovek klientů, kteří její služby využili. Mentorská platforma podle svého vyjádření dokáže trojnásobně zvýšit šance přijetí na anglické univerzity Oxford či Cambridge a na prestižní americké univerzity z Ivy League. Ostatně tým společnosti se skládá z absolventů univerzit včetně Harvardu, Yale, Oxfordu, Cambridge či St. Andrews.

„Rok 2021 byl zatím náš nejlepší rok, tržby stouply meziročně o 100 procent. Udělali jsme také první kroky k mezinárodní expanzi. Chceme růst, abychom pomohli co největšímu počtu studentů. Naším cílem je v příštích letech demokratizovat přístup ke kvalitnímu vysokoškolskému vzdělání,“ komentuje Tinu Bosînceanu.

Bosînceanu má více než desetileté zkušenosti v oblasti technologií a financí z Rumunska i ze Spojených států. Jako spoluzakladatelé se k němu do startupu později připojili Camelia Diaconu a Alex Bulintis se zkušenostmi v oblasti technologií, tvorby obsahu a podnikání.

Načítám formulář...

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym