Ukazuje vývoj krypta i zajímavé obchodní příležitosti. Slovenský startup teď získal přes 20 milionů

Obsáhlý analytický nástroj ze Slovenska roste s tím, jak stoupá zájem lidí o svět krypta. Chystá i vlastní kryptoměnu.

Iva BrejlováIva Brejlová

richard fetyko

Foto: AltFins

Richard Fetyko, zakladatel AltFins

0Zobrazit komentáře

Celkem 840 tisíc eur, tedy v přepočtu 21 milionů korun, získal jako investici slovenský startup AltFins, na který se obracejí aktivní investoři z celého světa obchodující v digitálním prostředí. Platforma umí v reálném čase shromáždit data o tisících alternativních kryptoměnách, poskytuje analýzy jejich vývoje a ukazuje tím uživatelům zajímavé obchodní příležitosti. Měsíčně ji používá třicet tisíc lidí z víc než padesáti zemí světa.

Jde o další peníze z investičního fondu spravovaného společností CB Investment Management, která tak do startupu poslala dohromady už 1,54 milionu eur. Firma hodlá investici využít hlavně na další technologický rozvoj, posílení týmu a spolupráci s globálními kryptoplatformami a burzami. Letos chce třeba spustit vlastní kryptoměnu.

AltFins přitom těží i z toho, že místa v digitálu, kam lidé chtějí investovat peníze, i blockchainová řešení mají obecně stále vyšší hodnotu. „V loňském roce investovaly fondy rizikového kapitálu do inovativních blockchainových řešení v krypto odvětví více než 30 miliard dolarů. To je pětkrát více v porovnání s rokem 2020 a víc než za všechny roky dohromady od vynálezu blockchainu v roce 2009,“ vypočítává Richard Fetyko, zakladatel a generální ředitel AltFins.

V roce 2017 přitom platforma startupu vznikla z frustrace. Když chtěl Richard Fetyko sám obchodovat s kryptoměnami, chyběl mu kvalitní nástroj, který by mu ukázal co nejvíc dostupných informací, včetně toho, jak se dřív vyvíjely. Ale i takový, který ho bude upozorňovat na novinky v této oblasti, provádět obchodní strategie a sledovat výkonnost portfolia napříč burzami.

V době, kdy firma oslovovala CB Investment Management, neměla ještě veřejnou komerční aplikaci. „Od našeho prvního setkání v roce 2020 urazila společnost dlouhou cestu a dnes zaujímá významné místo na trhu. Její růstový potenciál je obrovský a po spuštění vlastní kryptoměny tu budeme mít další úspěšnou firmu světové úrovně, jejíž hodnota se bude jen zvyšovat a bude atraktivnější pro vstup dalších investorů,“ myslí si Michal Nešpor, partner CB Investment Management, dceřinou společnost investiční platformy Crowdberry. I přes ni může AltFins získat další investory.

foto-platforma

Platforma pro sledování kryptotrhů AltFins

Nástroj AltFins počítá 120 analytických ukazatelů v pěti časových intervalech. Analyzuje časové řady, dokáže sledovat kryptoměny nebo automaticky rozpoznávat vzorce grafů. A právě tím podnikatelům ukazuje obchodní příležitosti. Umožňuje obchodování na sedmi kryptoburzách, zahrnuje zhruba dva tisíce kryptoměn a vypočítává na 120 analýz.

Mladá společnost postupně získala grant od Evropské unie a Slovenské republiky. Po počátečních investicích z investičního fondu CB Growth One, který taktéž spravuje společnost CB Investment Management, a od dalšího spoluinvestora má AltFins celkový investovaný kapitál ve výši zhruba dvou milionů eur.

Během následujících dvou let AltFins plánuje integrovat do platformy základní data a analýzy pro kryptoměny a pokrýt také kategorii NFT NFT bayc-1NFT je jedna z oblastí světa kryptoměn. Jde o nezaměnitelné tokeny (non-fungible… Více informací . Od nich očekává další zájem obchodníků.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym