Hlavní obsah

Turistka se na Bali vyfotila nahá. Její trest nemusí skončit u deportace

Až v šestileté vězení či vysokou pokutu by mohl vyústit zdánlivě nevinný snímek ruské influencerky Aliny Fazleevové. Ta na svém Instagramu totiž zveřejnila fotografii z Bali, na které pózuje nahá u posvátného 700letého fíkovníku. Žena byla zatčena i se svým manželem, podle místních médií je úřady vyhostí.

Foto: Profimedia.cz

Žena se vyfotila u posvátného stromu nahá. Jde o fíkovník banyán.

Článek

Snímku, který Fazleevová zveřejnila na svém instagramovém účtu, si povšiml místní obyvatel Niluh Djelantik. Informoval proto místní úřady, uvádí server Independent.

Problematický je snímek nejen kvůli pózování u zmíněného stromu, ale i nahotě jako takové. Fotografie může být z hlediska místních zákonů považována za pornografii, Bali má velmi striktní legislativu, co se obnažených snímků týče. Provinilci mohou skončit až na šest let za mřížemi a dostat pokutu ve výši až jedné miliardy indonéských rupií, což je 1,6 milionu korun.

Ruska snímek krátce po zveřejnění smazala, místo něj natočila omluvné video a nechala se zvěčnit, jak se pod stromem modlí. „Omlouvám se Balijcům a Indonésanům, lituji svého činu,“ uvedla Fazleevová. „Cítím se trapně. Nechtěla jsem se vás dotknout, vůbec jsem netušila, kde se fotím.“ Proti tomuto argumentu však hraje fakt, že onen 700letý fíkovník se nachází v chrámovém komplexu.

Žena doplnila, že se pod stromem pomodlila a poté ihned zamířila na policejní stanici, aby své chování vysvětlila. „Apeluji na své přátele a návštěvníky Bali. Udělala jsem chybu, které lituji a chci vám říct, abyste ji neopakovali,“ doplnila žena ve své omluvě a dodala, že spousta posvátných míst na Bali není označena cedulemi.

Mluvčí místní policie potvrdil, že byli manželé zatčeni. Lokální tisk poté uvádí, že pár bude z Bali deportován.

Na Bali tančil nahý na posvátné hoře. Skončil podle očekávání

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám