Hlavní obsah

Zvýšené Audi A1 má nové jméno

Ingolstadtská automobilka se rozhodla přejmenovat pseudoterénní Audi A1. Místo A1 citycarver si v modelovém roce 2023 bude říkat A1 allstreet.

Foto: Audi

Audi A1 allstreet

Článek

Před necelými třemi lety se nejmenší audi ukázalo ve formě crossoveru s oplášťováním a zvýšenou světlou výškou. A1 citycarver připomíná větší modely allroad, k nimž se nyní přiblíží i novým názvem A1 allstreet.

Značka se čtyřmi kruhy ve znaku neuvedla podrobnosti o tom, co ji vedlo ke změně názvu.

Dalších změn oplastovaná A1 nedoznala, liší se nadále maskou chladiče, oplastováním karoserie či detaily v interiéru.

Test Audi A1 30 TFSI: Jak se z krasavce hochštapler klube

AutoMoto

Audi A1 allstreet bude v Evropě k mání výhradně s benzínovými motory, s možností výběru mezi tříválcovým litrovým přeplňovaným motorem a čtyřválcovou patnáctistovkou.

Základní model označovaný jako „25 TFSI“ si musí vystačit s pouhými 95 k a 175 Nm. Následuje „30 TFSI“ se stejným tříválcovým motorem, ale výkonem 110 koní a 200 Nm točivého momentu. Nakonec je tu patnáctistovka „35 TFSI“ s výkonem 150 koní a 250 Nm.

Všechny tři pohonné jednotky jsou standardně spojeny s manuální převodovkou, ale dvě výkonnější jednotky lze volit se sedmistupňovým dvouspojkovým automatem.

Audi se zbaví nejmenších modelů

AutoMoto

Ceny by se podle evropské tiskové zprávy měnit neměly, A1 citycarver je aktuálně v Česku k mání od 631 900 korun.

Jak již dříve Audi oznámilo, A1 stejně jako crossover Q2 nedostanou nástupce. Přísnější emisní předpisy nutí Audi ukončit vývoj nejmenších aut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám