Heger v Ide o pravdu: Nie som za dobrého, ani Matovič za zlého. Len komunikujeme inak

Šéf OĽaNO Igor Matovič volá po výmene ministra zdravotníctva. Premiér Eduard Heger (OĽaNO) na otázku, či by navrhol odvolanie Vladimíra Lengvarského odpovedal: „Nie.“

12.05.2022 17:55
debata (56)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Eduarda Hegera v relácii Ide o pravdu.

Video

Napätie v koalícií tento týždeň zapríčinila nezhoda na balíku pomoci, ktorý majú dostať ľudia v čase zdražovania a vysokej inflácie. Zvýšenie detských prídavkov a daňového bonusu stopla SaS, ktorá odmieta súhlasiť so zvyšovaním daní pre najziskovejšie podniky.

„Zvýšený odvod pre firmy je len jeden zo zdrojov, kde hľadáme peniaze na finančnú pomoc,“ povedal v relácii Ide o pravdu premiér Eduard Heger (OĽaNO).

Neskrýva odhodlanie, že sa mu podarí koalíciu opäť zjednotiť. „Chcem dosiahnuť, aby parlament na budúci týždeň návrh na finančnú pomoc schválil, a to bez opozície,“ dodal.

V relácii sa v tejto súvislosti dokonca ospravedlnil občanom, a pripustil, že hádky v koalícii v čase vysokých cien môžu vnímať ako aroganciu politikov voči ich problémom: „Dávam im za pravdu, mrzí ma to. Môžem sa za to len ospravedlniť.“

Ako budú na Slovensku zabezpečené dodávky plynu a ropy, keď sa EÚ dohodne na nových sankciách voči Rusku? Uvažuje koalícia o zastropovaní cien benzínu a nafty? Rokujeme v zahraničí o lacnejších dodávkach plynu v porovnaní s ruskými cenami? Pozrite si TV reláciu Ide o pravdu s premiérom Eduardom Hegerom.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

© Autorské práva vyhradené

56 debata chyba
Viac na túto tému: #Eduard Heger #Ide o pravdu